Spanje, Europees koploper in biologische teeltgrond

In 2017 viel Spanje net buiten de top drie van de landen met de grootste hoeveelheid biologische teeltgrond op de planeet. Met zijn meer dan twee miljoen hectare moet Spanje alleen Australië, Argentinië en China laten voorgaan, zo meldt het Forschungsinstitut für biologischen Landbau (FiBL) op basis van gegevens aangereikt door het Europees Parlement. Volgens het FiBL bedroeg de verkoop van biologische voedsel in 2018 in de Europese Unie meer dan € 25 mld.

In Spanje is de biologische teelt sinds 1989 gereguleerd en het land is koploper binnen de Europese Unie. Qua biotelersaantal doen alleen Turkije en Italië beter. Volgens FiBL staan deze opmerkelijke cijfers evenwel in schril contrast met wat de Spanjaarden uitgeven aan biologische producten, namelijk slechts € 42,19 per persoon in 2017.

Andalusië is de regio met de grootste oppervlakte biologische teelt, niet alleen van Spanje, maar ook van Europa, met 974.393 hectare, goed voor 46,8% van het nationale totaal (gegevens van het ministerie van Landbouw, Veeteelt, Visserij en Duurzame Ontwikkeling van de gewestregering van Andalusië).

Bron: naturahoy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven