"Het ideale werkpaard voor biologische veehouders en akkerbouwers"

HAK is Farmdroid importeur geworden

Vanaf woensdag 27 november is HAK/Havelaar in Bleiswijk importeur van Farmdroid geworden. De Farmdroid FD20 is een robot-werktuigdrager die is ontwikkeld en geproduceerd in Denemarken. "De machine is licht, maakt nauwelijks geluid en werkt helemaal CO2 neutraal. Dat maakt de Farmdroid robot-werktuigdrager het ideale werkpaard voor biologische veehouders en akkerbouwers", aldus Koos Havelaar.

Autonoom werken
De Farmdroid FD20 kan 24 uur per dag autonoom werken in het veld. Vier grote zonnepanelen zorgen samen voor 1 kWh stroom dat wordt opgeslagen in een 2,4 kWh accupakket. En geavanceerde GPS techniek maakt extreem nauwkeurig werken mogelijk.

Zaai- en schoffelmachine in één
De Farmdroid is uitgerust met zaai-elementen waarmee bieten gezaaid kunnen worden. "De machine weet tot op de millimeter nauwkeurig waar de zaadjes en dus ook de bietenplanten staan. Door de zaai-elementen 180° te draaien, komen de schoffelelementen tevoorschijn. Vanaf dat moment kan dus direct het wieden van onkruid al beginnen vóórdat de bietenplanten zijn opgekomen. Dat levert enorme voordelen op in de uiteindelijke opbrengst."

Enorme besparingen
Koos geeft aan dat een belangrijk voordeel is dat de machine helemaal autonoom werkt zonder enig toezicht of handmatig ingrijpen. "Hij doet stil en ongemerkt belangrijk werk en bespaart daarbij enorm veel geld. Bespuitingen tegen onkruid zijn immers niet langer nodig, de machine gebruikt geen brandstof en stoot geen CO2 uit. Daarbij is het gewicht met minder dan 700 kg zo laag, dat de bodemstructuur volledig intact blijft."

De Farmdroid FD20 is vandaag (donderdag 28 november) te zien op de stand van HAK/Havelaar op de Biotechniekdag bij Hagranop in Tollebeek.

Voor meer informatie:

Koos Havelaar
K.A. Havelaar & Zn. B.V.
Spectrumlaan 11
2665 NM Bleiswijk
079 5931307
info@havelaar.biz 
www.havelaar.biz 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven