Poolse bio-markt dankt groei aan retailketens

De Poolse markt voor biologische voedingsmiddelen groeit met dubbele cijfers en dat is te danken aan retailketens, zegt Karol Gębka, van Farma Świętokrzyska. Farma Świętokrzyska is één van de grootste Poolse leveranciers van biologische groenten, fruit en conserven.

"Toen we 15 jaar geleden begonnen, was er in Polen eigenlijk niet eens sprake van een biomarkt. De groenten en fruit, die wij teelden, waren dan ook vooral bestemd voor de export.100% van onze productie werd destijds verwerkt in westerse landen", legt Gębka uit.

Hij benadrukt dat deze situatie de afgelopen jaren totaal is veranderd en dat de Poolse bio-markt inmiddels met dubbele cijfers groeit en de snelste groei binnen de hele voedselsector doormaakt. 

"Dit is mogelijk dankzij retailketens. Zij geven biologische producten een kans, promoten ze en verhogen het consumentenbewustzijn. We werken met vrijwel alle retailers samen", zegt Gębka.

Hij stelt dat de biologische voeding de toekomst heeft omdat steeds meer Polen op zoek zijn naar veilige, natuurlijke en gezonde voedingsmiddelen. 

Bron: portalspozywczy.pl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven