Bio gastro trophy 2019: beste bio-gastronomiebedrijven van Oostenrijk bekroond

Op maandag 18 november 2019 werden de winnaars van de 'Bio gastro trophy' van dit jaar tijdens de beurs 'BIO Österreich' in Wieselburg bekroond. De wedstrijd vond dit jaar voor de vijfde keer plaats en is een initiatief van BIO AUSTRIA in samenwerking met Biorama. De winnaars werden geëerd door BIO AUSTRIA-voorzitter Gertraud Grabmann en Micky Klemsch van Biorama.

Beste bio-gecertificeerde restaurant: Kolariks Luftburg
In de categorie 'beste bio-gecertificeerde restaurant' won Kolariks Luftburg. Kolariks Luftburg verwent met Oostenrijkse culinaire specialiteiten en internationale gerechten. De continue uitbreiding van het bio-aanbod was een belangrijk streven voor eigenaresse Elisabeth Kolarik, die met haar bio-overtuiging haar medewerkers en gasten enthousiast maakt. Vrij naar het motto "Gaat niet bestaat niet" werd de inzet van bio-levensmiddelen sinds 2016 succesvol vergroot naar 100 procent bio.

Beste bio-ontbijt: die Tortenkomponisten
De onderscheiding voor het 'beste bio-ontbijt' ging naar 'die Tortenkomponisten', die ook bij de publieksvoting als winnaar uit de bus kwamen. Sabrina en Manuel Mauerhofer zijn gepassioneerde bio-banketbakkers. Ze runnen in Söding de enige 100% bio-banketbakkerij in deelstaat Stiermarken. In een gemoedelijke sfeer serveren ze een heerlijk bio-ontbijt, verleidelijke taarten en desserts, evenals lekker ijs. Voor het ontbijt kun je bij 'die Tortenkomponisten' natuurlijk een groot aantal zoete composities krijgen, maar ook klassieke ontbijtvariaties en zelfgebrande bio-koffie. Bio is voor 'die Tortenkomponisten' een vanzelfsprekendheid.

Grootste bio-engagement: MioBio
De prijs voor het grootste bio-betrokkenheid ging naar het bedrijf MioBio. Een cateringaanbieder en bio-ambassadeur uit Salzburg. Sinds 2015 maakt Christian Fleiss zijn klanten enthousiast met bio-catering van een hoog niveau. Christian Fleiss kookte in restaurant Steirereck en in de topgastronomie bij de Arlberg. In de zoektocht naar de perfecte smaak en steeds gedreven door de wens om de natuur in haar volkomenheid op het bord te vangen, schitterde hij vervolgens door de wereldkeukens – waarbij Spanje en Italië bijzonder invloedrijk waren. Vanwege zijn duurzame instelling, zijn enthousiasme voor natuur en voedselkwaliteit stond voor zijn cateringbedrijf MioBio van begin af aan vast dat het 100% bio-gerechten aan te bieden. MioBio verbindt passie voor hoogwaardig culinair eten met een duidelijk hart voor bio.

Zin in bio-levensmiddelen uit de regio
“Als vereniging van Oostenrijkse bio-boeren ondersteunt BIO AUSTRIA gastronomen in heel Oostenrijk bij het overstappen op bio-producten en bij de uitbreiding van hun bio-assortiment. Met de Bio Gastro Trophy willen we uitstekende, bio-gecertificeerde gastronomiebedrijven in de spotlight zetten en er zo voor zorgen dat ook andere gastronomen zin krijgen om biologische levensmiddelen uit de regio in te zetten", aldus BIO AUSTRIA-voorzitter Gertraud Grabmann naar aanleiding van de prijsuitreiking.

Met bio-gastronomie "echt goed eten"
Voorafgaand aan de prijsuitreiking presenteerde BIO AUSTRIA in samenwerking met duurzaamheidsmagazine Biorama en foodblog "Richtig gut essen“ alle deelnemende gastronomen, allen partnerbedrijven van BIO AUSTRIA, op www.biogastrotrophy.at.  Bio-gecertificeerde gastronomiebedrijven worden daar met talrijke foto's en een uitvoerige beschrijving gepresenteerd. Consumenten die echt goed biologisch willen eten kunnen via het online-platform gedetailleerd laten informeren voordat zij ergens gaan eten.
Baserend op de presentaties van de bedrijven en in samenspel met een online-voting waar meerdere duizenden gasten aan deel hebben genomen koos een vakjury de winnaars. Bij de beoordeling speelden onder andere factoren zoals duurzaamheid, service- en productkwaliteit een rol. Er werden uitsluitend bio-gecertificeerde bedrijven beoordeeld die een groot aandeel aan biologische basisingrediënten gebruiken.

De Bio gastro trophy 2019 werd met ondersteuning van BIOGAST, SONNENTOR, Etivera, Bio-Hotel Grafenast, GASTSCHMIEDE GmbH, Sonnberg Biofleisch, PROST-Magazin, VFIGmbH en Grapos mogelijk gemaakt.

Bron: Bio-Austria


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven