"Al lang bewezen dat ecologisch en sociaal verantwoordelijk werken samen kan gaan met economisch succes"

Omzetrecord voor Sonnentor

De Oostenrijkse kruidenspecialist Sonnentor registreerde in boekjaar 2018/19 een omzetrecord en plant nog dit jaar twee nieuwe winkels te openen.

Er is een omzet gedraaid van 48 miljoen euro. Daarvan haalde Sonnentor Kräuterhandels Gmbh 46,4 miljoen euro binnen, en dochterbedrijf Sonnen Tourismus de overige 1,6 miljoen euro. Alles bij elkaar heeft men daarmee een omzetstijging van meer dan 3 procent gerealiseerd, hoewel groei helemaal niet het doel van de bio-pionier is.

"We streven naar gemeenschappelijk welzijn, oftewel een goed leven voor iedereen. Dat ecologisch en sociaal verantwoordelijk werken samen kan gaan met economisch succes, hebben we al lang bewezen", zegt Sonnentor-oprichter Johannes Gutmann. 

Investeringen in de standplaats
Voor Sonnentor staat vast dat ook de toekomst van het bedrijf in het Oostenrijkse Waldviertel ligt. Om deze reden wordt de winst steeds in deze standplaats geïnvesteerd.  Alles bij elkaar bedroeg dit afgelopen boekjaar 1,7 miljoen euro. Tot de grote investeringen hoorden naast de geslaagde optimalisering van de opslaglogistiek onder andere een nieuwe verpakkingsmachine, waarop sinds kort bestsellers zoals kurkuma, oregano en paprika verpakt worden. "We zijn er zeker van dat deze mix uit traditioneel handwerk en de zinvolle inzet van machinale verpakking de juiste weg is – de machine heeft zich reeds bij onze theezakjes bewezen", deelt de directie mee. Zo worden de populaire 'Probier mal'-verpakkingen, net als de losse thee, geschenksets en talrijke kruiden nog steeds liefdevol met de hand verpakt."

Twee nieuwe winkels tot aan het einde van het jaar
Tot aan het einde van het jaar wil Sonnentor twee nieuwe winkels in Oostenrijk openen. Nog in november in Dornbirn en precies op tijd voor de kerstinkopen zal de kruidenspecialist ook in Shopping City Süd, een winkelcentrum nabij de zuidelijke stadsrand van Wenen, te vinden zijn. Een bijzonderheid is dat in beide vestigingen voor het eerst een nieuw winkelbouwconcept gerealiseerd wordt.

Voor meer informatie: www.sonnentor.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven