Carrefour vermindert gebruik van plastic met 106 ton

In 2019 heeft Carrefour het gebruik van plastic met 105,8 ton verminderd in één jaar. Om het gebruik van plastic te verminderen, heeft Carrefour veel verpakkingen van zijn eigen merk vervangen of  aangeboden in een recyclebare versie. 

Met het Act for Food-programma wil Carrefour zich inzetten voor het recht op voedselkwaliteit voor alle consumenten. Drie acties hiervan zijn gericht op de verpakkingen van het eigen Carrefour-merk: actief strijden tegen plastic, verminderen van productverpakkingen en gaan naar 100% recyclebare verpakkingen voor Carrefour-producten in 2025. Voor deze laatste actie herziet Carrefour 800 tot 2000 verpakkingen per jaar. Er wordt door de retailer ook een actieplan opgesteld om innovaties op vlak van verpakkingen in een circulaire economie in te schrijven.

Praktijkvoorbeelden
De nieuwe verpakking van de bio-zalm bespaarde 2,4 ton geplastificeerd karton per jaar. Voorheen bestond deze uit plastic en verguld geplastificeerd karton. Ze werd vervangen door recyclebaar papier op een vel van recyclebaar karton. Deze nieuwe verpakking met de naam skinpack is bijzonder dun en verpakt het product onder vacuüm om de versheid en kwaliteit te behouden.

Door het afschaffen van enkele BIO-verpakkingen voor groenten en fruit is de hoeveelheid plastic met 3,5 ton per jaar verminderd. Op avocado’s, zoete aardappelen, krielaardappelen, mango’s en limoen maakt de laserdruk van het BIO Act For Food-logo een 100% ecologische verpakking mogelijk dankzij 0% de verpakking: dit is natural branding.

De vervanging van de Carrefour BIO kalfververpakking verminderde de hoeveelheid plastic met 13 ton per jaar.  De huidige verpakking bestaat uit karton bedekt met een plastic film die gemakkelijk van het karton kan worden gescheiden voor eenvoudig sorteren. Het aandeel restafval per bak daalt zo van 15 tot 1 g.

De vervanging van de plastic schaal van het Carrefour BIO paddenstoelenassortiment door karton bespaarde 3 ton plastic per jaar.
Bron: Carrefour


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven