Portugese biologische sinaasappelen gaan volgend jaar naar Zweden

Het Portugese Frusoal zal vanaf volgend jaar biologische sinaasappelen gaan exporteren naar de Scandinavische landen onder het merk Biogomo.

De eerste stap op de Noord-Europese markt werd deze maand gezet door deelname aan Nordic Organic Food Fair, de belangrijkste beurs voor biologische producten in Zweden, die plaatsvond op 13 en 14 november in Malmö. Tijdens het event is er contact gelegd met potentiële klanten en is er een inschatting gemaakt van de interesse in het product. Naar aanleiding hiervan heeft Frusoal aangekondigd in 2020 te beginnen met de export. Tussen januari en maart zal het fruit beschikbaar komen voor de Scandinaviërs. Er wordt een afzet van 200 ton verwacht tijdens dit eerste verkoopseizoen. 

De aanwezigheid van de Portugezen tijdens Nordic Organic Food maakt deel uit van het internationaliseringsplan om de afzet in het buitenland te vergroten. Het plan wordt mede gefinancierd door het operationele programma CRESC Algarve 2020 met een totale investering van 259.552.50 euro. Hiervan is 45% (€116.798.63) afkomstig van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) 

Het doel van de telersorganisatie is de afzet van sinaasappelen buiten Portugal met 40 % te vergroten. 

In 1990 werd Frusoal opgericht en is gevestigd in Vila Nova de Cacela (Vila Real de Santo António). Vandaag de dag telt de telerscoöperatie 100 leden en teelt meer dan 35.000 ton citrus (sinaasappelen, mandarijnen, clementines en citroenen) op een areaal van ongeveer 1400 hectare, verspreid over de hele regio Algarve. Met een omzet van meer dan 22,5 miljoen euro in 2018 heeft de coöperatie de laatste jaren ook geïnvesteerd in de teelt van kaki's en avocado's. 

Bron: www.barlavento.pt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven