De Nieuwe Boerenfamilie gaat voor betere verdeling tussen lokale, regionale en mondiale markten

"Veertien ondernemers ontwikkelden een nieuwe kijk op de toekomst"

De inschrijving voor de tweede editie van de Boerenversneller geopend. De Boerenversneller is een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie en is een innovatieprogramma voor Nederlandse boeren die het anders willen doen. Aan de eerste editie deden meerdere bio-boeren mee: Annette van Gaalen, Bart van den Broek, Boy Griffioen, Gerard Mul, Joost van Schie en Stefan Maerman. (Klik hier voor meer informatie daarover.)

Initiatiefnemer Joris Lohman blikt op LinkedIn terug op het eerste jaar van de Nieuwe Boerenfamilie:

"Het eerste jaar van de Nieuwe Boerenfamilie zit er bijna op. Dit is pas het begin. Ruim 500 boeren en niet-boeren sloten zich aan bij het platform. Veertien ondernemers ontwikkelden in 9 maanden tijd een nieuwe kijk op de toekomst, sommigen met concrete producten als oranje hoenen, Nedersoja cappucinomelk, of eendenvlees van sterrenkwaliteit. Er wordt gepionierd met strokenteelt en agro-forestry."

"De komende jaren bouwen we verder aan dit netwerk van boeren en niet-boeren, die samen nieuwe bedrijfsmodellen bouwen voor de landbouw van de toekomst. Tegelijkertijd werken we met de Taskforce Korte Keten aan het vergroten van het markt. Alles lokaal is niet het antwoord maar een betere verdeling tussen lokale, regionale en mondiale markten is de toekomst!"

Joris verwijst ook naar dit item in EenVandaag van 16 november jongstleden: 'Deze veertien boeren laten zich niet verstikken door de stikstofregels'. 

"De inschrijving voor de Boerenversneller 2020 is geopend."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven