Maarten D'hondt, biologisch schapenhouder:

"Onderhoud door te grazen is goed voor de biodiversiteit"

Twee journalisten in spe maakten in het kader van de Belgodyssee-wedstrijd een reportage over schapenhouder Maarten D'hondt, die in weer en wind Kempische heideschapen laat grazen om de biodiversiteit te verhogen. De reportage is te beluisteren op Radio 1.  

Candico Domigo en Eva Seker, twee laatstejaarsstudenten journalistiek, maakten in het kader van de Belgodyssee-wedstrijd een reportage over een biologisch schapenhouder. Maarten D'hondt hoedt niet alleen de schapen, hij is ook coördinator bij Kemp vzw. De vereniging zorgt met haar schapenbegrazing voor een ecologisch verantwoorde manier van landschapsbeheer. Ze werken onder andere voor Natuurpunt, het Agentschap voor Natuur en Bos, maar ook op vraag van steden, gemeenten en van bedrijven. 

"Onderhoud door te grazen, is goed voor de biodiversiteit en het brengt geen CO2 in de lucht doordat er geen maaimachines gebruikt moeten worden", vertelt Maarten. "De schapen selecteren wat ze graag eten, zo krijgen minder dominante planten de kans om te groeien. Doordat wij een bloemrijk en divers landschap creëren, kunnen de bijen ook meer nectar vinden." 

Klik hier om verder te lezen

Beluister de reportage

Bron: Bio mijn natuur


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven