Staatssecretaris van Financiën zegt onderzoek naar eerlijke vleesprijs toe

Menno Snel, staatssecretaris van Financiën, zegde vorige week in de Tweede Kamer toe dat hij een eerlijke vleesprijs gaat onderzoeken. 
 
Begin 2020 wordt een onderzoek naar het nieuwe belastingstelsel aan de Kamer aangeboden en de eerlijke vleesprijs gaat daar dan onderdeel van uitmaken. Zo stijgt de kans enorm dat een volgende regering in 2021 deze vleesprijs gaat invoeren. Het voorstel moet ruim 1 miljard euro per jaar opleveren, waarvan 600 miljoen euro naar boeren gaat voor milieu en dierenwelzijn en de rest om groenten en fruit en vleesvervangers goedkoper te maken en mensen met lage inkomens te compenseren.

Bij het Ministerie van LNV wordt de eerlijke vleesprijs die de Tapp Coalitie heeft ontwikkeld ook opgenomen in de werkgroep ‘duurzaam voedsel ‘ in het kader van de Brede Maatschappelijke Heroverweging, die voorstellen voor een volgende regering voorbereid. Top ambtenaar Hans van der Vlist trekt deze werkgroep, een andere top ambtenaar Martijn Weijtens heeft met TAPP Coalitie nauw contact (maandag nog met mij) en hij zit ook in die werkgroep. De Tapp Coalitie gaat aanstaande dinsdag 19 november van 13:00-14:00 uur met het Ministerie van Financiën over hun voorstel praten met de hoogste ambtenaren van de directie verbruiksbelastingen en internationale zaken. 

Lees het consumentenonderzoek van Tapp Coalitie

Lees de brief aan de Tweede Kamerleden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Rss Twitter

© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven