Software-koppeling helpt biologische zadenleverancier om data toegankelijk te maken

Gerrit Valkenburg van S for Software is verleden week langs geweest bij De Bolster Organic Seeds. De Bolster, leverancier van biologische zaden, wilde graag de data, die ze over de jaren hadden verzameld, toegankelijk maken. S for Software hielp ze hierbij. Lees hieronder de blog die S for Software hierover op de eigen website geplaatst heeft:

De Bolster is een familiebedrijf gevestigd in Epe, Gelderland. Zij hebben passie voor allerlei soorten tuinzaden: groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten. Het bedrijf is opgericht door het echtpaar Harry en Chris Douwes. In 2005 is De Bolster overgenomen door Bart en Elly Vosselman, hun zoon Frank en zakenpartner Patrick Hoogendoorn.

De Bolster begon als een klein familiebedrijf. Alle bedrijfsactiviteiten werden uitgevoerd in de oude boerderij. Jaren later zijn zij uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf met ongeveer 25 vaste werknemers. Dit aantal wordt in de zomermaanden bijna verdubbeld met tijdelijke medewerkers.

De klanten van De Bolster bestaan uit zaadbedrijven, winkels en telers. Ze leggen hun focus op het veredelen van groenten en het vermeerderen van zaden (groenten, bloemen, kruiden, groenbemesters en kiemgroenten). Naast zaadvermeerdering, bieden zij ook zaadschoning aan voor collega-professionals.

De Bolster verkoopt haar biologische zaden zowel via hun website www.bolster.nl als bij diverse verkooppunten.

Door de jaren heen heeft De Bolster veel data gegenereerd, maar deze data is niet altijd even makkelijk te vinden en toegankelijk. Ze maakte gebruik van Excel en hier konden ze veel informatie uit vergaren, maar het verzamelen en combineren van de benodigde data kostte veel tijd. Ze merkte ook dat in de dagelijkse drukte zaken van het netvlies verdwenen. De Bolster wilde graag hun data en gegevens toegankelijk maken zodat ze op basis van deze data sneller en beter beslissingen kunnen maken.

Tijdens ons bezoek aan De Bolster gaf Ivo Haenen aan dat er sprake is van een lange productietijd. Daarbij komt het voor dat een klant het ene jaar soms relatief veel inkoopt en vervolgens een jaar veel minder koopt. Om dit proces inzichtelijk te maken en hiermee hun voorraad altijd up-to-date te houden, klopte ze aan bij S for Software met de vraag of zij hier een oplossing voor hadden. Een partner van S for Software, Hillstar, is gespecialiseerd in Power BI Dashboard. Door de koppeling die S for Software heeft ontwikkeld is het mogelijk om het boekhoudprogramma SnelStart dat De Bolster gebruikt te koppelen aan Power BI Dashboard.

Ivo Haenen: "We bevinden ons momenteel in de opstart- en uitprobeerfase. Het programma wordt nu voornamelijk gebruikt door onze algemeen directeur en mij. We willen uiteraard snel uitbreiden naar diverse andere functies/afdelingen: verkoop binnendienst (om voorraad beter te beheren en te plannen) en verkoop (ter ondersteuning van accountplannen)."

De Bolster is momenteel de mogelijkheden van S-Rapport Power BI  aan het ontdekken: "Ik stel voor dat we hier over een aantal maanden op terugkomen. Op dit moment werken we nog niet actief met S-Rapport Power BI omdat we nog veel data moeten inladen en kennis maken met het programma.''

"We hebben reeds met S-Rapport AdminView gewerkt, een programma dat S for Software ook aanbiedt. We kennen het bedrijf dus al langer en zijn tevreden over de service en daarom hebben we opnieuw voor hen gekozen."

Voor meer informatie: www.sforsoftware.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven