Hannah Geerse nieuwe voorzitter van het Flevolands Agrarisch Jongeren Kontakt

Op woensdag 13 november is de 22-jarige Hannah Geerse uit Zeewolde verkozen tot voorzitter van het Flevolands Agrarisch Jongeren Kontakt (FJAK), de provinciale organisatie voor jonge boeren en tuinders. Hannah Geerse neemt de voorzittershamer over van Nick Vermeer, die het voorzitterschap drie jaar lang op zich heeft genomen en zich gaat richten op het akkerbouwbedrijf thuis.

Geerse is opgegroeid op een biologisch akkerbouwbedrijf in Zeewolde, waar ze zo veel mogelijk betrokken is bij de dagelijkse werkzaamheden. Na enige tijd fulltime op dit bedrijf te hebben gewerkt, is Geerse momenteel bezig met een masteropleiding Plant Sciences aan Wageningen University & Research, waar ze zich specialiseert in Crop Science.

Geerse: "De vraag naar verandering in het Nederlandse landbouwsysteem is urgent en brengt uitdagingen met zich mee. Steeds strengere regels en de huidige trends van schaalvergroting en dure grond maken het overnemen van een landbouwbedrijf in Flevoland moeilijk, terwijl er juist zoveel kansen en ideeën liggen bij onze groep jonge, progressieve boeren en tuinders. Zij zijn de toekomst en hebben bewegingsruimte en een gezond agrarisch ondernemingsklimaat nodig om verder te kunnen boeren." Geerse wil verder de connectie tussen boer en politiek versterken op provinciaal niveau.

Voor meer informatie: www.najk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven