Biocyclische-Veganteelt nu ook op grote schaal in Oostenrijk en Hongarije

In september 2019 is een groep akkerbouwbedrijven aan beide zijden van de Oostenrijks-Hongaarse grens, tussen de wijngaarden van de Pannonische vlakte in Burgenland, het Rosalia-gebergte en Sopron (voorheen Ödenburg), gecertificeerd volgens de internationale biocyclische-vegan standaard (Biocyclic Vegan Standard).

Enkele jaren geleden was Harald Strassner, bedrijfschef en bio-pionier tot de conclusie gekomen dat het label 'biologisch' niet langer meer alleen voldoende was. Hij besloot daarom verder door te schakelen naar een nog meer duurzame vorm van landbouw: 'Biocyclische-Veganlandbouw'. 

Voor bio-teler Strassner is het omschakelen naar een steeds meer plantaardige landbouw en voeding meer dan alleen een trend. Omdat in de teelt de peulvruchten een belangrijke rol spelen besloot hij de teelt van bonen nieuw leven in te blazen en teelt hij nu tien verschillende variëteiten. Ook teelt hij sojabonen, granen, pompoen- en zonnebloempitten op een oppervlakte van ongeveer 500 hectare, waarvan twee derde nu al is gecertificeerd volgens het biocyclische-vegan label. Hiermee wordt een nieuwe reeks gewassen toegevoegd aan de huidige reeks biocyclische-vegan producten: vers AGF en verpakte producten zoals olijfolie, wijn en appelsap.

In Nederland en Vlaanderen kunnen telers terecht bij het netwerk Bio-Vegan.nl en bestaat er de mogelijkheid om volgens de biocyclische-vegan standaard gecertificeerd te worden: www.bio-vegan.nl.  

Lees hier verder


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven