Heeft Alnatura plannen voor franchise filialen?

Alnatura heeft nieuwe distributieplannen, meldt de Duitse Lebensmittel Zeitung (LZ). Volgens het bericht wil het bio-bedrijf uit Darmstadt franchise filialen openen. Concurrent Dennree doet dit reeds met succes. 

De informatie rondom het mogelijke nieuwe distributiemodel is intern bij een partnerbijeenkomst van Alnatura bekendgemaakt, luidt het in het artikel van LZ. Bio-Markt.info heeft bij Alnatura nagevraagd of het bericht bevestigd kan worden en om verdere informatie verzocht.

Alnatura werd vijfendertig jaar geleden door Götz Rehn opgericht. Momenteel zijn er 134 Alnatura Super Natur markten in Duitsland. Het nieuwe filiaal werd in oktober geopend in Frankfurt am Main.

Onder het merk Alnatura worden circa 1.400 verschillende biologische levensmiddelen geproduceerd. Deze worden afgezet in de eigen Alnatura filialen, in heel Europa in circa 12.500 filialen van verschillende handelspartners en in de Alnatura onlineshop.

Alnatura heeft circa 3.300 medewerkers in dienst. In boekjaar 2017/2018 behaalde Alnatura een omzet van 822 miljoen euro en daarmee een omzetstijging van 6,8% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Bron: Bio-Markt.info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven