Filipijnse telers promoten kokosproducten op BIOFACH 2020

Het Center for International Trade Expositions and Missions (CITEM) van het Department of Trade and Industry (CITEM) heeft bevestigd dat Filipijnse telers naar de Duitse biologische vakbeurs BIOFACH zullen gaan om hun kokosproducten te promoten. De Filipijnen is de op één na grootste kokosnootproducent en de grootste leverancier van kokosolie aan Duitsland. Meer dan de helft van de Filipijnse exportinkomsten uit Duitsland in 2017 werd gegenereerd door kokosolie.

Negen Filipijnse bedrijven zullen van 12 tot en met 15 februari op de BIOFACH exposeren. "We beginnen onze exportbevorderingsactiviteiten voor de voedingssector in 2020 met een comeback naar 's werelds grootste platform voor biologische voeding", aldus DTI-ondersecretaris Abdulgani M. Macatoman.

Zes van de Filipijnse bedrijven, die volgend jaar op de beurs aanwezig zijn, zijn kokosnotentelers of -fabrikanten. De bedrijven zullen virgin kokosolie, middellange-ketenvetzuren olie, kokoswater, -sap, -azijn, -vinaigrette, -stroop, -suiker en -bloem, gedroogde kokosnoot, kokosroom en kokoschips presenteren. In het Filipijnse paviljoen zullen ook bananenchips, cacaochips en muscovadosuiker te vinden zijn.

Bron: bworldonline.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven