Ontwerpers en verwerkers van peulvruchten werken samen aan nieuwe voedingsconcepten

Tijdens de Dutch Design Week kwamen 10 ontwerpers en 10 verwerkers van peulvruchten bijeen in Eindhoven voor FoodLab Pulses. Tijdens een korte speeddate werd kennis gemaakt en zijn er 5 koppels van ontwerpers en verwerkers geselecteerd die tussen nu en oktober 2020 nieuwe aansprekende concepten gaan bedenken voor peulvruchten van Nederlandse bodem.

De koppels die de komende maanden gaan samenwerken zijn:

  • Udea (Steven IJzerman) en Eatelier (Katinka Versendaal)
  • BOON (Michael Luesink en Ellen Donkers) en Katja Gruijters
  • Freggies (Mike Maduro) en Foodcurators (Lucas Mullié en Digna Kosse)
  • De Nieuwe Melkboer (Bart en Tom Grobben en Sebastiaan van Lunteren) en Concept Creation Chef (Sam Vreeke)
  • Nijland Food (Ester Mulschlegel) en Firma vier (Dennis Favier)

FoodLab Pulses is een project van ZLTO in samenwerking met het platform Agri Meets Design en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN, provincie Noord-Brabant, provincie Overijssel, en The Protein Cluster.

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven