17 en 18 november: beurs bio Österreich in Wieselburg

De beurs 'bio Österreich' is Oostenrijks grootste platform voor de bevordering van een duurzame levensstijl. Circa 180 exposanten op het gebied van levensmiddelen, productie, kleding, cosmetica en vakantie informeren en adviseren de bezoekers. De beurs biedt naast de expositie ook een veelzijdig kaderprogramma, voordrachten, informatiemogelijkheden en workshops. Naast de consumenten wordt daarmee ook de handel, de gastronomie en natuurlijk ook de producenten aangesproken. 

Start met humor – ideeën en innovaties
De beurs (dagelijks van 9:00–17:00 uur geopend) start op zondag 17 november met een bio-cabaret van Thomas Maurer met de titel 'Ab Hof'. Daarna volgt de trofee-uitreiking voor de wedstrijd om het 'bio-product van het jaar'. In samenwerking met vakmagazine Biorama werden uit meer dan honderd ingediende producten de winnaars in de vier categorieën gekozen.

Verdere ideeën en innovaties biedt een reeks aan start-ups, die zich eveneens op 'bio Österreich' met hun producten en dienstverlening presenteren. Daarmee gebruiken steeds meer oprichters van nieuwe bedrijven, maar ook gevestigde bedrijven de beurs om hun producten 'op de marktplaats van ideeën' aan de consumenten of wederverkopers te presenteren.

Gertraud Grabmann en Otto Gasselich van Bio Austria zijn blij met de positieve ontwikkeling van de beurs 'bio Österreich', een samenwerkingspartner van Bio Austria. "bio Österreich is een vast bestanddeel van de jaarplanning voor de bio-branche in Oostenrijk, omdat ze een bont, veelzijdig foru7m is waarbij de directe uitwisseling tussen de bezoekers, exposanten en deskundigen centraal staat. Wie de veelzijdigheid van biologisch wil beleven, is hier op precies het juiste adres."

Bio-wijn
Niets overtuigt meer dan goede kwaliteit – en die kan men op 'bio Österreich' testen. Het thema wijn werd dit jaar in de beurs geïntegreerd. Leer bio-wijnbouwers en hun hoogstaande producten kennen of neem deel aan ene wijnproeverij onder leiding van Lea-Maria Linhart van Bio-Austria.

Bio-voeding
Het thema voeding vormt het hoofdthema van de beurs (meer dan twee derde van de exposanten komt uit deze sector). Op de Oostenrijkse beurs wordt ook aandacht besteed aan bijzondere voedingsconcepten. De eerste bio-gecertificeerde vegetarisch/veganistische kookschool van Oostenrijk, 'Biochi' uit Schladming laat zien hoe men 'basic' kookt. Dit zwaartepunt wordt door een olieproeverij van Georg Gilli ÄÖ nog bezienswaardiger.

Bio begrijpen in het leerpad
Op beide beursdagen zorgt een leerpad in hal 7 voor interessante inzichten in de wereld van de biologische landbouw. Een paardententoonstelling van de 'Österreichische Interessensgemeinschaft Pferdekraft' (ÖIPK) completeert het uitgebreide programma. Verticale tuinsystemen en een proeverij van wintergroenten tonen alternatieve teeltmethoden die niet alleen in de tuin maar ook in de stad mogelijk zijn.

De 'bio Österreich' is op zondag 17 en op maandag 18 november van 09:00 tot 17:00 uur geopend. De entree bedraagt 9 euro per dag, bij registratie vooraf (op www.biooesterreich.at) kunnen de bezoekers extra voordelige kaarten kopen (7 euro per dag).

Bron: Handelszeitung


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven