Best Fresh neemt activa A.C. Hartman over

Best Fresh heeft met de curator in het faillissement van glastuinbouwbedrijf A.C. Hartman overeenstemming bereikt over de overname van de activa. Met de aankoop neemt Best Fresh naar eigen zeggen een logische stap in haar verdere strategische ontwikkeling en komt er een einde aan een onzekere periode voor medewerkers en afnemers van A.C. Hartman.

A.C. Hartman is al jaren een grote glastuinbouwspeler. Het bedrijf dat komkommers, tomaten en paprika’s teelt voor grote afnemers in binnen- en buitenland, kwam recent in financiële problemen toen het Belgische moederbedrijf faillissement aanvroeg voor A.C. Hartman.

Best Fresh-eigenaar Mart Valstar: “Wij zijn blij met de overname van de activa van A.C. Hartman. Het bedrijf levert kwaliteitsproducten en is een welkome toevoeging voor ons bedrijf en met name onze bio-divisie. Wij kunnen met A.C. Hartman beter inspelen op de wensen van klanten die direct beleverd wensen te worden.”

A.C. Hartman directeur a.i. Kenaad Tewarie: “Wij sluiten een turbulente periode af. Wij hebben het bedrijf door een herstructurering geleid en uiteindelijk was een faillissement onafwendbaar voor een gezonde toekomst. Best Fresh krijgt een prachtig bedrijf met gemotiveerde medewerkers, kwalitatief hoogwaardige producten en loyale afnemers. Alle betrokkenen verdienen deze nieuwe start met een sterke eigenaar.”

Best Fresh gaat de komende weken gebruiken om kennis te maken met het personeel, de afnemers en de teeltmethoden. 'Doel is om het bedrijf zoveel mogelijk in zijn huidige vorm voort te zetten, met behoud van werkgelegenheid en het gemeenschapsgevoel in het trotse Friesland."

A.C. Hartman biedt momenteel, onder de curator, werk aan 70 vaste medewerkers en levert onder meer aan Bakker Barendrecht en Albert Heijn. Financiële informatie over de overname van de activa wordt niet verstrekt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.