Nieuwe 'groene' handel voor Mexico: Veganistisch 'leer'

Een aantal bedrijven brengt al biomaterialen op basis van cactus op de markt. Staat Mexico op het punt een nieuwe, lucratieve markt te betreden? 

In de Verenigde Staten is de 'vegan' levensstijl de afgelopen vijf jaar  met 500% gegroeid. Of het nu uit geloofsovertuiging, ethische overwegingen, noodzaak of modebewustzijn is, feit is dat meer dan 600 mln mensen wereldwijd deze levensstijl aanhangen en hun aantal neemt nog steeds toe, met name in de VS en Mexico, waar ondernemers naarstig op zoek zijn naar nieuwe manieren om tegemoet te komen aan de sterke vraag naar allerhande 'vegan' producten.  

Eerder dit jaar kondigde het Mexicaanse bedrijf Polybion een textiel aan op basis van agrarisch afval, waarbij bacteriën uit mango's en aardbeien werden ingezet om een materiaal te ontwikkelen dat op leer leek. 

Nu zijn Mexicaanse ondernemers erin geslaagd om uit cactussen een biologisch en veganistisch leer te ontwikkelen dat net zo stevig en elastisch is als dierlijk leer. Het leer wordt gemaakt van de cactussoort Nopal, die veel voorkomt in het land en zeer weinig water nodig heeft om te groeien. 

Adrián López Velader en Marte Cázarez ontwikkelden het materiaal. Ze zeggen dat “Desserto” het eerste biologische leer is dat van deze plant wordt vervaardigd. Voor de productie zijn geen schadelijke stoffen, ftalaat (industriële chemische stoffen) of PVC nodig. 

Klik hier om het hele artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven