Nordic Organic Food Fair geeft voorproefje van nieuwe productinnovaties

Biologische siropen, kombucha in conserven en alternatief voor margarine

Voedselretailers, drankverkopers en foodservice-professionals uit heel Scandinavië (en daarbuiten) zullen tijdens de volgende editie van de Nordic Organic Food Fair, die op 13 en 14 november plaatsvindt in MalmöMässan, Zweden, als een van de eersten de nieuwste innovaties in gecertificeerde biologische producten en dranken ontdekken.

Dranken met CBD, lavendelsiroop, zongedroogde tomatenpasta, proteïneballen van erwten, chia-smoothies, spaghetti van tarwe en zaden, kaas van rode wijn, en een heleboel biologische Griekse olijfolie en ambachtelijke honing zijn slechts enkele van de innovaties die hun debuut zullen maken op het handelsevenement in Scandinavië voor gecertificeerde biologische voeding en dranken.

Hier zijn een paar van de producten die in 2019 worden gelanceerd of nieuw zijn op de editie van 2019: 

Coco Wilson biedt een voorproefje van zijn Organic Raw Coconut Water met CBD. Deze gezondheidsdrank is gemaakt met aromatisch vers kokoswater van Nam-Hom kokosnoten in Thailand en pure CBD, en kan gebruikt worden als drank voor spierherstel na de training (stand K11A).

Obsthof Retter lanceert zijn handgemaakte biologische wortelelixer in twee smaken: Gember en Curcumine. Het elixer wordt bereid in een fruitfabriek en bevat ingrediënten als verse gember, kurkuma, limoen, citroen, sinaasappel, appel, hennep, salie, jeneverbessen en ruwe rietsuiker (stand G41).

Ferm Kombucha introduceert haar Kombucha in conserven. De dranken bieden een gezond alternatief voor alcoholische en klassieke suikerhoudende dranken en zijn beschikbaar in smaken als Gember Citroengras, Mandarijn Steranijs, Munt Lavendel en Blauwe bessen Cassis (stand J92).

Sonnentor lanceert zijn Gingerbread Time Tea en Cinnamon Magic Tea.  Deze populaire kerstsmaken zijn de nieuwste theemelanges van dit seizoen en een welkome afwisseling op klassieke fruitthee (stand G13). (stand G13).  

Woccoco Fine Foods lanceert tempeh die op smaak gebracht met gember en tamari. Dit eiwitrijke en vezelrijke vleesalternatief is cholesterolvrij, bevat een hoog gehalte vitamine B2, B3 en B6, magnesium, mangaan, fosfor en zink (stand M34).

Amvrosia Gourmet lanceert hun zongedroogde tomatenspread, die perfect is om op een bagel, sandwich of op een gegrilde kip te smeren.  De spread heeft een combinatie van zoetheid en de geur van de zongedroogde tomaten, met een licht basilicumaroma (stand J31C

Öun Drinks introduceert zijn biologische drankje met kruisbes, dat uit Saaremaa afkomstig is, het grootste eiland van Estland. Het koolzuurhoudende drankje is gemaakt van biologische appelsap en kruisbessen en is beschikbaar is flessen van 330ml en  750ml (stand F71G).

Mellifera Honey lanceert zijn biologische honing met framboos. Deze honing is rijk aan antioxidanten en een goed alternatief voor jams die vol met suiker en conserveringsmiddelen. De honing is rauw en onbewerkt, zodat het zijn belangrijke enzymen, aminozuren en vitaminen behoudt (stand H93).

Vamvalis Foods S.A introduceert zijn Terrabites, dit zijn sesamkoekjes gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De nieuwe sesamsnacks zijn beschikbaar in vier smaken: sesam met chia, sesam met lijnzaad, sesam rode quinoa en sesam kokosnoot (stand F46).

Sana Plant Extract SRL lanceert zijn biologische siroop van appelbes en lavendel. Deze siroop is laag in suiker en heeft een rijke kersensmaak (stand H64A).

Aldka Organic Farm introduceert zijn verse dadels, variërend van  Medjool, Seqee, Sukkary en Wanan. De productie en kwaliteitscontrole zijn gecertificeerd als biologisch door BCS (stand M40).

Culterra Olive Oil lanceert zijn extra virgin olijfolie uit Sitia, Kreta, gemaakt met een extreem lage zuurgraad (0.3) en een fruitige, bittere, maar mild kruidige smaak (stand H31E).

Choco group, UAB lanceert Mulate, een biologische chocoladespread. De spreads zijn ontwikkeld door een internationaal geprezen producent, en beschikbaar in de smaken biologische chocolade met zwarte bessen, karamel, tahini, noten of hennep (stand L1).

Si-Mel Savidakis & Co introduceert Melaion, biologische honing met tijm uit Kreta en extra virgin olijfolie. De familie Savidakis heeft een uitzonderlijke traditie nieuw leven ingeblazen waar ze honing met olijfolie hebben gemengd (stand H31D).

Karpos Company introduceert zijn kant-en-klare ‘Summer Tomatoes’ maaltijd met rijst. Deze maaltijd is vrij van kunstmatige toevoegingen, smaakversterkers, conserveringsmiddelen of concentraten (stand J31J).

Runakay Plus lanceert zijn superfoodontbijt in 250 ml glazen flessen die ideaal zijn voor onderweg. De gebalanceerde superfood shake is gezond, handig, en gemaakt met een mix van amandel, fruit en quinoa en is gezoet met dadels.  De volgende smaken zijn beschikbaar: cacao, koffie, matcha-thee en fruitmix (stand M60).

EOS Nutrisolution introduceert zijn fruit- en wortelreep, die geen toegevoegde suikers, 70% fruit en 12% groenten bevat. Daarnaast presenteren ze ook hun volledige assortiment van 100% natuurlijke producten (stand K31D).

IMS Höllinger GMBH lanceert zijn biologische citroengras en rozemarijnsiroop en een biologische frisdrank van citroengras en rozemarijn.  Rozemarijn is een klassiek ingrediënt in de mediterrane keuken en geeft in combinatie met verfrissend citroengras een aromatische smaak (stand G41E).

Crespí Mallorca Spices zijn Picalgas-assortiment van biologische noten, kruiden en zeewier om gerechten smaak te geven (stand K41C).

Artemisia Estates Olive Oil introduceert Song of Odysseus, een delicate en complexe extra virgin olijfolie met een lage zuurgraad. Deze olie, die gezond is voor het hart, is ideaal om dagelijkse gerechten te verrijken (stand H31G).

Cordero Organic S.L introduceert zijn premium biologische lam. Het gehele karkas bestaat uit de meest smakelijke en malse delen van het lam: poot, schouder, flank, nek en ribstuk.  Ook verkrijgbaar met Halal- en Kosher-certificaten (stand K41D).

Yanni's Olive Grove lanceert haar zongedroogde groene olijvensnack met fruit.  Deze zoutarme en natuurlijk zoete snack kan worden toegevoegd aan elke salade, yoghurt en ijs of kan op zichzelf worden genuttigd (stand G31G). 

Olevion's olijfoliespread is een gezond alternatief voor boter en margarine. Het wordt geproduceerd met 100% plantaardige ingrediënten, 93% pure extra virgin olijfolie en bevat geen transvetten, kunstmatige kleurstoffen, smaaktoevoegingen, suiker of zout (stand J31E).

Agriblea lanceert Ciappa Soft, biologische zongedroogde tomaten in een volledig composteerbare zak met vier kleuren. In 2019 heeft het bedrijf zijn assortiment verpakkingen uitgebreid met nieuwe milieuvriendelijke, volledig composteerbare zakken. Het bedrijf heeft tegelijk met de introductie van de verpakkingen ook nieuwe productvarianten van de Ciappa Soft uitgebracht, een zachte versie van hun zongedroogde tomaten (stand L61). 

Rawsophy lanceert zijn nieuwe branding tijdens het evenement. Het productassortiment omvat bijzondere snackcombinaties, zoals Geactiveerde amandelen, Boerenkoolchips en Notenkrakers; gezonde snacks voor zowel volwassenen als kinderen (stand J31K).

Dejunked’s nieuwe chia-smoothies zijn beschikbaar in drie varianten: Granaatappel, framboos, biet en gember; mango, passievrucht, citroen en kurkuma; en appel, kiwi, banaan en spirulina.  Ze zijn vrij van geraffineerde suikers en alleen gemaakt van fruit, bessen en superfoods. Daarnaast zijn ze 100% biologisch, natuurlijk en vegan  (stand J11F).

Antonopoulos Farm introduceert haar volkoren spaghetti, uitsluitend geproduceerd uit biologische zaden van inheemse tarwesoorten (niet-hybride zaden).  De spaghetti is strikt volgens de principes van de biologische teelt geproduceerd en combineert traditionele teelttechnieken met een geavanceerde verwerking, waardoor de volkoren spaghetti een hoge voedingswaarde heeft (stand J31H). 

Sporos introduceert zijn hoogwaardige rozemarijn, die in Griekenland geteeld is. SPOROS-Rosemary BIO heeft drie sterren gekregen in de  Great Taste 2019-wedstrijd (stand F31G).

Tomates Paso Doble lanceert zijn Montañés-tomaten tijdens het evenement. De tomaten zijn vrij van chemische gewasbeschermingsmiddelen, worden geproduceerd zonder kunstmatige verwarming en volgens de richtlijnen van de biodynamische teelt (stand G200).

Klosterkäserei Schlierbach introduceert Wein, een uitgesproken aromatische zachte kaas gemaakt van biologische melk. Wein wordt tijdens de rijping verfijnd met biologische rode wijn om de kaas zijn karakteristieke donkere, eetbare korst te geven. In combinatie met zijn delicate witte schimmel ontwikkelt hij een bijzonder verfijnde smaak (stand G41).

Klik hier om nog meer innovaties te ontdekken.

De gratis inschrijving is nu geopend.

De Nordic Organic Food Fair en Eco Life Scandinavia worden op 13 en 14 november gehouden in Malmö, Zweden. Voor meer informatie en registratie voor een gratis ticket, ga naar www.ecolifeshow.com  of www.nordicorganicfoodfair.com  en gebruik de code PR123 (directe link).


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven