Groei gespecialiseerde retailers vergroot beschikbaarheid bio in Frankrijk

De groei in gespecialiseerde retailers in natuurlijke en bio-voeding in Frankrijk vergroot de beschikbaarheid van bio.

Een nieuwe studie van  L’Institut National de la Statistique et des Etudes Economiques (Insee) toont aan dat er nu meer dan 2.000 gespecialiseerde bio-winkels in het land zijn vergeleken met de 57.000 'lokale winkels' van dezelfde grootte. 

Het rapport vermeldt: "Gespecialiseerde bio-voedingswinkels van merken als La Vie Claire, Biocoop en Naturalia zijn nu in heel Frankrijk te vinden." De grootste concentratie van dergelijke winkels bevindt zich ten zuiden en westen van Parijs, in Bretagne - waar de bio erg populair is - Occitanië en in Rhône-Alpes. 

Toonaangevende Franse supermarkten zoals Carrefour en Super U hebben hun aanbod de afgelopen jaren ook uitgebreid, waarmee ze 'normale supermarkten' de gelegenheid hebben gegeven om 50% van de totale afzet in bio-voeding in Frankrijk voor hun rekening te nemen. 

Eerder dit jaar opende Naturalia, specialist in natuurlijke en bio-voeding, z'n grootste winkel. De nieuwe Naturalia Bio Market van 1000 m2 heeft meer dan 10.000 bio-lijnen in z'n assortiment en is daarmee de grootste in het bio-zelfbedieningssegment met een eigen bakkerij, slagerij en kaasafdeling. 

Bron: Natural Products Global.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven