Meer dan driekwart van veganisten kiest voor bio-winkel

Veganz, de veganistische supermarktketen van Europa, publiceerde onlangs een onderzoek over veganisme in Europa. Er werden 24.000 mensen in vijftien landen ondervraagd. Daarbij ging het om inkoop- en voedingsgedrag evenals verschillen met andere voedingswijzen.

Waar komt de motivatie vandaan om compleet af te zien van dierlijke producten? 95 procent noemt dierenbescherming, dicht gevolgd door milieubescherming en het gezondheidsaspect. Bij het inkopen van levensmiddelen hecht 86 procent grote waarde aan duurzaamheid en milieubescherming - bij de niet-veganisten ligt dit percentage volgens Veganz 14 procent lager.

Dit wordt ook duidelijk bij de keuze van de plaats om inkopen te doen. Meer dan drie kwart van de deelnemers die zich plantaardig voedt, kiest bewust voor de biologische supermarkt. Bij de overige groepen, groepen van mensen die zich op een andere wijze voeden, is het slechts de helft.

Veganistische levensstijl gaat meestal verder dan voeding
Volgens het motto 'geen halve zaken' leeft bijna 85 procent de veganistische levensstijl ook buiten de voeding na. Zij letten op diervrije cosmetica, kleding en dergelijke. Zo ziet ook 93,7 procent van de veganisten geen verdedigbaar alternatief in insecten, dus ook dat eten zij niet.

Bijna vijftig procent kookt dagelijks zelf
Wat betreft eten vertrouwen veganisten vooral op de eigen keuken. 46,3 procent kookt dagelijks zelf en nog eens 26,2 procent minstens vijf keer per week. Mensen die zich op een andere wijze voeden, staan met 38 procent duidelijk minder vaak achter het fornuis. Naast de smaak vinden veganisten vooral het gezondheidsaspect belangrijk aan hun voeding.

Bron: Bio-Markt.Info


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven