Verbazing over plannen om enzymen aan veevoer toe te voegen

"Een beetje poeder van de erfbetreder erbij en we gaan weer door"

Gisteren (30 oktober) werd bekendgemaakt dat het Kabinet wil dat boeren enzymen aan het veevoer gaan toevoegen die ervoor zorgen dat het vee minder stikstof uitstoot. Door deze vrijgekomen 'stikstofruimte' kunnen stilgelegde bouwprojecten weer opstarten.

Dit nieuws leverde flink wat reacties op social media op:

Frank Verhoeven van Boerenverstand: "Dit is echt ongelofelijk. Een beetje poeder van de erfbetreder erbij en we gaan weer door. Welke DSM heeft hier gelobbyd? Is het überhaupt al uitgetest breed in de praktijk? Het is pas net op de markt. Straks zeker alle koeien aan de diarree?"

Bertus Buizer: "Toevoeging van enzymen aan veevoer is slechts tijdelijke oplossing om de #stikstofuitstoot te verminderen om zo bouwprojecten weer vlot te kunnen trekken. Er is #ecologischverantwoordelandbouw nodig die ook nieuwe jonge boeren weer perspectief biedt."

Voedsel Anders: "Een kat in nood maakt rare sprongen. Kabinet denkt met enzymen in veevoer de bouw weer vlot te trekken. Alsof deze technofix een fundamenteel probleem oplost. Het helpt in elk geval de industrie aan omzet..."

"Gaan we nu serieus met belastinggeld de landbouw nog verder intensiveren, doormodderen en nepoplossingen faciliteren?", zegt Herman van Bekkem van Greenpeace. "Er zijn echt slimmere plannen. Dit is het omgekeerde van #kringlooplandbouw."

Bron: Twitter


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven