Nu te bestellen bij Sanastore:

Traditionele biologische panettone classico

Haal Italië met de Kerst in huis met een heerlijke, traditionele biologische panettone classico. Panettone is een Italiaans luxebrood met vruchten dat traditioneel met Kerst wordt gegeten. Dankzij de zoete smaak en luchtige structuur heeft het brood ook wel wat weg van cake en wordt vaak gegeten als kerstdessert, lekker met een glas spumante of moscato of bij het kerstontbijt met een goede cappuccino.

De oorsprong van panettone ligt in Milaan en het recept is al meer dan 500 jaar oud. Over het ontstaan van het recept doen verschillende verhalen de ronde, waarbij bakker Toni de hoofdrol speelt. Of het recept is ontstaan door indruk te maken op bakkersdochter Adalgisa waarmee Toni later zou zijn getrouwd, of door Ludovico Sforza de Moor, heer van Milaan, die tijdens Kerst een aantal gasten uitnodigde voor een banket op zijn kasteel en werd verrast door chef Antonio Toni met een overheerlijke 'panis quidam acinis uvae confectus' (rozijnenbrood), daar zijn de meningen over verdeeld. Duidelijk is wel dat Pane di Toni (panettone) een behoorlijke indruk heeft achtergelaten sindsdien en tot één van de belangrijkste tradities van Italië behoort.

Panettone wordt op traditionele wijze bereid, zo ook de biologische Panettone van Alce Nero. Het proces duurt meer dan 50 uur, met een lange rijpingsperiode, waarna het 50 minuten in de oven wordt gebakken. Het afkoelen vindt vervolgens plaats op kamertemperatuur en neemt zo'n 12/14 uur in beslag. Pas aan het eind van dit lange en intensieve proces wordt de panettone verpakt.

Alce Nero biologische panettone:

  • Volgens classic, Italiaans recept
  • 100% biologisch
  • Lange rijpingsperiode
  • Bereid met natuurlijke gist
  • 100% biologische Italiaanse tarwe
  • Met biologische acacia honing en bournoun vanille

Bij de bereiding van de panettone classico van Alce Nero is gekozen voor de klassieke versie van deze Italiaanse zoetwaren traditie. De Panettone is bereid met rozijnen en gekonfijte sinaasappelschillen. Voor het bereiden van de deeg wordt natuurlijke gist en Italiaanse tarwebloem gebruikt. Het recept wordt aangevuld met Acacia honing en Bourboun vanille uit Madagaskar, vanwege zijn onmiskenbare geur en smaak.

Nu te bestellen via info@sanastore.nl of bel 06 15543595 (Yvonne Witpaard).

Minimale afname is 2 colli (6 stuks/collo)
Consumenten Adviesprijs: 17,95 euro
Beperkte beschikbaarheid, op=op.
Sanastore is distributeur van Alce Nero in Nederland en België.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven