Samenwerking bierbrouwerijen De Leckere en Wispe opnieuw beklonken

De Langdurige succesvolle samenwerking tussen de Utrechtse (De Leckere) en Weesper bierbrouwerij (Wispe) is op vrijdag 18 oktober opnieuw beklonken met een contract. In het te openen proeflokaal van Wispe wordt, naast het eigen assortiment, straks uitsluitend het pils van De Leckere getapt.

Wispe opent nog dit jaar haar eigen brouwerij met proeflokaal in de Vechtstad Weesp. In een neogotische kerk in het oude centrum gaat Wispe haar biologische bieren brouwen en schenken. Het pils komt van de brouwerij De Leckere. De samenwerking tussen Wispe en De Leckere gaat terug tot 2009. Het was de eerste brouwerij waar Wispe haar bier op grote schaal liet brouwen. De belangrijkste reden waarom de drie broers van Wispe destijds kozen voor een samenwerking met De Leckere was de ambitie om biologisch te brouwen. Een ambitie die in de eigen brouwerij zal worden doorgezet.

Eigen ketels
Met drie koperen brouwketels en zeven lagertanks kan Wispe jaarlijks ruim 200.000 liter bier brouwen. Naast de brouwerij komt er een proeflokaal, winkel en jeneverstokerij in de kerk. De Leckere brouwt al sinds 1997 bieren waarbij het rekening houdt met het milieu, ook nu ze groter groeien en zijn verhuisd naar een nieuwe locatie. Op het pand van de brouwer in het Werkspoorkwartier in Utrecht liggen negenhonderd zonnepanelen waardoor er gebrouwen kan worden zonder gebruik van fossiele brandstoffen. De warmte die ze produceren tijdens het brouwen wordt opvangen waarmee weer kantoren in het gebouw worden verwarmd. Dat de Utrechtse brouwer daarnaast ook kwaliteit levert bleek op de Dutch Beer Challenge 2018. Het pilsener van De Leckere werd uitgeroepen tot het beste van Nederland. Het bier werd omschreven als mooi en zuiver met de perfecte hopbitterheid.

Verdere samenwerking
Wispe brouwt verschillende bieren, maar nog geen pilsener. Dit biertype mag straks natuurlijk niet ontbreken in het proeflokaal. "Pils is het meest gedronken biertype in Nederland, wij gingen daarom op zoek naar een geschikte brouwerij die past bij ons proeflokaal. Met de grote waardering voor hun pils, het biologische karakter en onze jarenlange samenwerking was de keuze voor De Leckere snel gemaakt", aldus Jitze Vellenga, mede-oprichter van de Wispe Brouwerij.

Het komende jaar levert De Leckere exclusief het pils aan de Weesper bierbrouwer. Directeur Eric Oldenwald van De Leckere: "De broers hebben ons een rondleiding gegeven door de kerk die een spectaculaire metamorfose heeft ondergaan. Het is een prachtige plek geworden die zeker de aandacht gaat trekken. We zijn blij dat we met ons pils daar een bijdrage aan kunnen leveren."

Voor meer informatie: www.deleckere.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven