De supermarkten zijn daarvoor de belangrijkste stuwende kracht

De verkoop van biologisch fruit en groenten in Spanje groeit met 15%

De Spaanse vereniging van supermarktketens (Aces) kondigde tijdens Fruit Attraction 2019 aan dat de verkoop van biologische groenten en fruit in het afgelopen jaar met 15% gegroeid is. In de supermarkten, vertegenwoordigd in deze vereniging (Carrefour, Alcampo, Eroski, Lidl en Supercor), zijn in totaal 150 van de 2.000 AGF-producten biologisch. Dat is dus 7,5% van het totale aanbod.

“De AGF-sector is exponentieel gegroeid in onze winkels. De benodigde ruimte is met 20% gestegen in de laatste vijf jaar. Biologische producten maken deel uit van de boodschappenlijst van alle soorten consumenten. Dat is met name te danken aan de gezamenlijke inspanning van de sector en de telers”, aldus Aurelio del Pino, directeur van Aces.

Volgens de vereniging zijn de gezamenlijke supermarkten de belangrijkste stuwende kracht achter de groei van de biologische groenten- en fruitsector in Spanje. 

Spaans product heeft bij bovengenoemde supermarktketens een steeds groter aandeel in de omzet. Momenteel werken zij samen met meer dan 700 leveranciers. 

 

 

Bron: foodretail.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven