André en Tonny Mulder pleiten voor personeel met meer kennis van zaken

"Het moet mogelijk zijn om onze zuivel enkel te verkopen in de bio-speciaalzaken"

'Om te kunnen overleven moeten bio-supers als Ekoplaza, Natuurwinkel en Odin extra hun best doen om hun meerwaarde aan de consument te bewijzen. Laat zien dat je biologische assortiment veel breder en dieper is dan bij de gewone supers. Speel in op de drijfveren van de klant en zorg dat ze profiteren van de extra kennis van de medewerkers'. Zo stond te lezen in Trouw gisteren. Volgens André en Tonny Mulder van Raw Milk Company VOF is dat precies de kern van het probleem. 

"Juist bij bovenstaande gaat het heel vaak mis, ook in deze winkels; er is te weinig personeel met verstand van zaken. Wij promoten vaak in biologische winkels en dan blijkt regelmatig dat het personeel niets over onze zuivel weet, uitzonderingen daargelaten. Sommige winkels doen het juist heel goed omdat zij voldoende op de hoogte zijn van onze zuivel en de gezondheidseffecten ervan. Vaak merken wij dat het personeel maar zelden het verschil weet tussen Rauw Power zuivel en de andere zuivel die in de schappen ligt. Dat onze zuivel in 99 % van de gevallen ook geschikt is voor mensen met een koemelkallergie en in ongeveer 95 % voor mensen met een lactose-intolerantie weet haast niemand. Toch hebben wij al meerdere keren in het magazine Lekker (W)eten gestaan of in het Odin magazine. Maar als dan vervolgens de bedrijfsleiders en het personeel niet de moeite nemen om dit soort artikelen te lezen, dan gaat het fout."

"Ook bellen klanten ons regelmatig dat onze kefir in de winkels op is. De klant kan in de gewone supermarkt de rauwmelkse gefermenteerde Rauw Power zuivel niet kopen, terwijl het bereik van onze zuivel daar veel groter zou zijn. We hebben heel bewust voor de biologische winkel gekozen, er vanuit gaande dat het personeel klanten goed over de producten kan informeren. We blijven erop vertrouwen dat het mogelijk moet zijn om onze zuivel enkel en alleen beschikbaar te laten zijn in de bio-speciaalzaken, die vanaf het begin hun nek hebben uitgestoken."

"Ook gisterenavond in Keuringsdienst van Waarde bleek maar weer al te zeer hoe vaak de consument belazerd wordt. Toen wij in 2012 begonnen met de Rauw Power zuivel was in geen enkele supermarkt kefir te koop, nu overal. Ook bij de natuurwinkels was er alleen kefir van het merk Andechser en nu zie je door de bomen het bos niet meer. Hou je dan maar eens staande tegenover al die grote reuzen. Maar zoals gisterenavond bij Keuringsdienst van Waarde te zien was, is al deze kefir geen echte kefir. De consument wordt op het verkeerde been gezet. De 'grote jongens' spelen hier handig op in en brengen nepproducten op de markt. Onze Rauw Power kefir bevat 100% zeker gisten. Dit is ook de reden waarom onze zuivel bij 4 graden bewaard moet blijven en in een plastic fles zit. Hopelijk zullen veel consumenten zich nog eens achter de oren krabben en bij de eerstvolgende aankoop gaan beseffen dat je voor € 1,45 geen echte kefir kunt kopen die 24 uur of langer is gefermenteerd. En dan blijkt deze melk ook nog uit Duitsland te komen, terwijl 60 procent van onze melk uit Nederland geëxporteerd wordt. De wereld op zijn kop."

"Als rauw gefermenteerde kefir in alle bedrijfsrestaurants te koop zou zijn voor een schappelijke prijs dan zou het ziekteverzuim naar beneden gaan. Het zou zelfs nog uit kunnen dat elke werknemer elke dag gratis een glaasje kefir kan krijgen want een ziektedag kost de werkgever vele malen meer. Maar voordat dit besef er is zijn we een aantal jaren verder."

Voor meer informatie:

Raw Milk Company VOF
André en Tonny Mulder
Beuningerstraat 12
7587 LD De Lutte
+31 541 299 872
www.rawmilkcompany.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven