Gerard & Suus:

Uitbreiding webshop met glutenvrij assortiment

Sinds dit voorjaar werken biologisch bakker Gerard Hardeman en zijn vrouw Suus aan de ontwikkeling van een nieuwe lijn glutenvrije broden en lekkers. De recepten ontwikkelen zij onder meer op basis van boekweit, amandelmeel, haver, gerst, teff en kikkererwtenmeel. Ook Gerards prijswinnaar Gul Gevulde Rogge en een Sinterklaas traktatie als speculaas, kregen een glutenvrije vertaling. Dit is het moment dat zij grootschaliger kunnen gaan bakken, zodat de glutenvrije producten ook online verkocht kunnen worden.

Boekweitbrood met noten en rozijnen

Gerard: "1% van de mensen in Nederland heeft met glutenintoleratie te maken en wij merkten aan de groeiende vraag, dat steeds meer mensen er ook zelf voor kiezen minder gluten te eten. Dat zet je als bakker natuurlijk aan het denken. De gluten geven structuur en stevigheid aan het brood, die weer erg bepalend zijn voor de smaak. Lukt het me om ook zonder gluten een biologisch brood te ontwikkelen dat voldoet aan mijn eigen eisen voor een smakelijk en goed brood? Nu ben ik een bakker met plezier in het experiment, dus ik kon hier wel mijn ei in kwijt."

Kikkererwten & Haverbrood

Suus: "Om besmetting te voorkomen, hebben we ons hele productieproces door een andere bril moeten bekijken. Voor het glutenvrije assortiment hebben we een aparte ruimte gerealiseerd, helemaal los van de bakkerij. Het meel malen we zelf en het brood komt alleen verpakt in de winkel of wordt via onze webwinkel in heel Nederland bezorgd. Natuurlijk zijn onze glutenvrije producten ook Skal-gecertificeerd. Onze klanten zijn heel tevreden, daar doen we het voor."

Gerard: "Glutenvrij was een tijdje een hype. Voedingsgoeroes adviseerden iedereen om glutenvrij te gaan eten. Ook aan mensen zonder door een dokter gediagnosticeerde intolerantie. Het lijkt dat je dan kiest voor gezond. Maar veel glutenvrije producten worden om het gebrek aan smaak en textuur te verbloemen, volgestopt met extra suiker, meer zout en/of vet. Terwijl de gezonde voedingsstoffen uit tarwe als vezels, vitaminen en mineralen niet zo makkelijk te compenseren zijn. Onze glutenvrije broden zijn zoals mensen dat van ons mogen verwachten. Zonder onnodige of zelfs ongezonde toevoegingen als E-nummers en chemische hulpmiddelen en natuurlijk van biologisch grondstoffen."

Ook dit glutenvrije brood is te bestellen op www.biologischbroodonline.nl. De glutenvrije broden worden op woensdag gebakken. In verband met het productieproces en de planning, kunnen mensen deze broden tot maandagmorgen 10.00 uur bestellen. De glutenvrije bestellingen gaan dan woensdagavond de deur uit en worden aangetekend verzonden.

Voor meer informatie:

Gerard & Suus
www.biologischbroodonline.nl
www.gerardensuus.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven