Melkveedagen 'Teelt en Transitie': 6 en 27 november

Teelt en Transitie: twee belangrijke aspecten op een melkveebedrijf én de thema's op de jaarlijkse Melkveedagen van Reudink. Michel Raaphorst van Nordic Maize Breeding gaat in op de kansen die wisselteelt (bijvoorbeeld graag of erwten) biedt op biologische melkveebedrijven. En de biologische melkveespecialisten van Reudink leggen uit hoe u uw koeien goed en gezond door de transitiefase begeleidt.

De eerste Melkveedag wordt gehouden op woensdag 6 november in Hoogeloon (Noord-Brabant) en de tweede op woensdag 27 november in Zwartsluis (Overijssel). Het programma start met de workshop over wisselteelt waarna de deelnemers na een biologische lunch vertrekken naar een praktijkbedrijf om alle kennis over de transitiefase op te doen.

Programma
10:30 uur Ontvangst
10:45 uur Opening Henk van der Vegt, marketing- en salesmanager Reudink
11:00 uur Workshop 1 – Kansen in wisselteelten (bijvoorbeeld graan of erwten) door Michel Raaphorst (NMB)
12:00 uur Voorstellen melkveebedrijf door melkveehouder Hein Klaasen of Jeroen Groenewegen
12:15 uur Droogstandsmanagement door Melkveespecialist Robert van Dorst of Stef Oude Lansink
12:30 uur Lunch
13:30 uur Vertrek naar melkveebedrijf
14:00 uur Workshop 2 - Een goede Transitie; hoe doe je dat? door Melkveespecialist Robert van Dorst of Stef Oude Lansink
15:00 uur Afsluiting

Locaties
Woensdag 6 november: Ontvangst op Landgoed de Biestheuvel, Hoogcasteren 25, Hoogeloon. Bedrijfsbezoek bij Klaasen Natuurlijk, Vessemseweg 9, Knegsel.

Woensdag 27 november: Ontvangst bij Weidevol, Oppen Swolle 23, Zwartsluis. Bedrijfsbezoek bij Mts. Groenewegen, Paardenweg 8, Kraggenburg.

Aanmelden
Heeft u interesse in deelname aan één van de twee Melkveedagen? Meld u dan aan via info@reudink-bio.eu of bij uw specialist met vermelding van datum en aantal personen.

Voor meer informatie: www.reudink-bio.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven