Bayer introduceert gewasbeschermingsoplossingen voor biologische gewassen

Alle planten die in een veld groeien hebben met tal van zaken te maken die ze ervan kunnen weerhouden om gezond te groeien. Onze gewassen hebben het te stellen met maximaal 10.000 soorten insecten, 3.000 soorten nematoden en 50.000 ziekten veroorzaakt door bacteriën, schimmels en virussen. Bayer zegt dat het bedrijf een aantal biologische gewasbeschermingsmiddelen aanbiedt om telers te helpen die voor deze grote uitdagingen staan. Het bedrijf zal presenteerde de nieuwste biologische innovaties op de jaarlijkse Biocontrol Industry Meeting (ABIM).

Volgens Bayer is de conferentie die van 21 tot 23 oktober in Basel plaatsvond de belangrijkste bijeenkomst voor fabrikanten van biologische gewasbeschermingsmiddelen. Gedurende drie dagen lag de nadruk op trends in onderzoek en ontwikkeling, innovaties in de biologische markt en nieuwe biologische producten voor milieubewuste en duurzame gewasbescherming. Het congres werd georganiseerd door de International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) en het Zwitserse onderzoeksinstituut voor biologische landbouw (FiBL). Bayer had een stand op de beurs en presenteerde daarin haar productportfolio.

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van biologische producten elk jaar aanzienlijk toegenomen met ongeveer 10 tot 15 procent en naar verwachting houdt deze groei aan, zegt Bayer, Het bedrijf voegt eraan toe dat er veel redenen zijn voor deze groei, waaronder innovaties die nieuwe producten veiliger en effectiever in gebruik maken en het eenvoudiger maken om nieuwe producten te ontdekken. Maar een van de belangrijkste redenen is dat biologische geneesmiddelen een andere manier bieden om ongedierte te bestrijden.

Een belangrijk doel voor Bayer is om de juiste partners te vinden om samen de biologische markt verder uit te bouwen. In juni hebben Bayer en AlphaBio Control bijvoorbeeld een distributieovereenkomst getekend om Flipper op de markt te brengen, een innovatief, door door AlphaBio ontwikkeld biologisch bestrijdingsmiddel. Volgens de voorwaarden van deze overeenkomst verleent AlphaBio Bayer een bijna wereldwijd exclusief recht om Flipper te commercialiseren voor agrarisch en niet-agrarisch gebruik.

"Bayer streeft ernaar de ecologische voetafdruk van de landbouw te verminderen door innovatie, inclusief biologische oplossingen met weinig residuen zoals Flipper", zei Liam Condon, lid van de raad van bestuur van Bayer AG en president van de Crop Science Division. Bayer staat open voor partnerschappen met fabrikanten van biologische producten om telers efficiëntere geïntegreerde oplossingen te bieden die zijn afgestemd op hun behoeften, voegde Karl Muenks, Segment Manager Biologicals bij Bayer, toe.

Innovatie zal de ecologische voetafdruk van Bayers landbouwportfolio fundamenteel verminderen tegen 2030, zei het bedrijf onlangs. Bayer beweert dat het met zijn oplossingen dat het de milieu-impact van gewasbescherming met 30 procent zal verminderen zonder de opbrengst en de gezondheid van de oogst in gevaar te brengen. Dit wordt bewerkstelligd door de ontwikkeling van nieuwe technologieën die landbouwers helpen om de volumes van gewasbeschermingsmiddelen te verkleinen en een preciezere toepassing mogelijk te maken.

Bayer werkt bijvoorbeeld samen met particuliere en openbare instellingen om het begrip van het bodemmicrobioom te vergroten en nuttige microbiële stammen uit verschillende omgevingen over de hele wereld te identificeren.

Eén van de onlangs gelanceerde producten is het BioRise Corn-aanbod van Bayer in Noord-Amerika. Volgens het bedrijf is het een nieuwe zaadbehandeling die is ontworpen om het functionele wortelvolume evenals de opname van water en voedingsstoffen van maïsplanten te vergroten door de kolonisatie van nuttige mycorrhiza-bacteriën in hun wortelsystemen te verbeteren.

Voor meer informatie:

Holger Elfes
Bayer
Ph: +49 2173 38-3270
holger.elfes@bayer.com
www.bayer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven