Inschrijving tweede Boerenversneller geopend

Vanaf 21 oktober is de inschrijving voor de tweede editie van de Boerenversneller geopend. De Boerenversneller is een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie en is een innovatieprogramma voor Nederlandse boeren die het anders willen doen. In negen maanden tijd gaan vijftien boeren op zoek naar innovatiemogelijkheden binnen hun bedrijf. Waar ligt financiële ruimte? Wat willen ze veranderen? En wie kan daarbij helpen? In dit ondernemersprogramma krijgen de vijftien boeren alle gelegenheid om hun eigen ‘nieuwe boerenfamilie’ samen te stellen. Samen werken zij hun bedrijfsidee uit tot een nieuw verdienmodel.


Inschrijving geopend
Tot en met dinsdag 10 december 09.00 uur kunnen boeren zich aanmelden voor het programma. Aan het programma kunnen vijftien boeren deelnemen. De Boerenversneller gaat in februari 2020 van start en loopt tot in het najaar. Het programma bestaat uit masterclasses, excursies, online colleges en een stevig coachingstraject. Alle informatie, als ook de data van de programmadagen, zijn te vinden op de website van De Nieuwe Boerenfamilie.

Eerste lichting bijna afgerond
Begin 2019 ging de eerste lichting Boerenversnellers van start. Veertien agrarische ondernemers gingen in negen maanden tijd van een droom, wens of idee naar een concreet businessmodel. Zij werden hierbij begeleid door experts en vanuit De Nieuwe Boerenfamilie omringd door 'familieleden' die hen verder konden helpen. Onder andere Tom Grobben, beter bekend als ‘De Nieuwe Melkboer’ nam deel aan deze eerste editie. Op vrijdag 15 november pitchen de boeren hun plan tijdens de Boerenfamiliedag. Lees meer over de deelnemers van 2019.

Over De Nieuwe Boerenfamilie
In deze tijden van boerenprotesten en stikstofdebatten kan niet meer worden ontkend dat het Nederlandse boerenlandschap aan verandering toe is. Boeren zijn dan wel een agrarische grootmacht, maar ze weten allemaal dat het anders kan. Slimmer. Samen. Want vernieuwen doen ze niet alleen, daar hebben ze anderen voor nodig. De Nieuwe Boerenfamilie brengt boeren en niet-boeren bij elkaar en zet zo een landelijk netwerk op van landbouwveranderaars. #samenslimmerboeren dus! De Nieuwe Boerenfamilie is een initiatief van Food Hub en wordt ondersteund door Stichting DOEN. Het platform wordt gerealiseerd in samenwerking met LTO Noord, Vandejong Creative Agency, 5voor1, Impact Hub en Agrio. Meer informatie: www.denieuweboerenfamilie.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven