Duurzaam voedsel voor iedereen bereikbaar maken:

Netherlands Food Partnership (NFP) gelanceerd

Op 16 oktober werd het Netherlands Food Partnership (NFP) gelanceerd door de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als partner van NFP wil WUR een voorbeeld geven voor wereldwijde samenwerking op landbouw en voeding. De wereld staat voor de uitdaging om miljarden mensen op een duurzame manier van gezond voedsel te voorzien. Nederland kan met zijn kennis en kunde in de landbouw en voedingsindustrie een grote bijdrage leveren aan deze uitdaging.

Sustainable Development Goal 2
In 2015 spraken wereldleiders tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties met elkaar 17 doelen af, de Sustainable Development Goals, kortweg SDG's. Eén van de doelen gaat over voldoende en gezonde voeding voor iedereen. SDG 2: Beëindig honger, bereik voedselzekerheid en verbeterde voeding en promoot duurzame landbouw. Recente metingen laten zien dat nog steeds 820 miljoen onvoldoende voeding krijgen. Tegelijkertijd is er geen regio uitgezonderd van de epidemie van overgewicht en obesitas, waar 2 miljard mensen bij zijn betrokken. Nog een andere 2 miljard mensen hebben last van ondervoeding door een gebrek aan specifieke mineralen en vitaminen. Voedselonzekerheid is dus meer dan alleen honger.

"Food is so close to our heart that it really merits a Dutch, Netherlands, partnership" - Louise O. Fresco

Werken aan oplossingen
Het eindigen van honger en ondervoeding is een enorme uitdaging. Nederland wordt algemeen erkend als een belangrijk land op het gebied van landbouw en voeding. Deze positie is gebaseerd op de jarenlange samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties. Dat is waar het Netherlands Food Partnership een belangrijke rol gaat spelen. NFP is een ondersteuningsfaciliteit die coalities in wisselende samenstelling helpt ideeën te ontwikkelen en te implementeren ter ondersteuning van SDG2. WUR is partner van NFP en hoopt met NFP een voorbeeld te geven voor wereldwijde samenwerking op landbouw en voeding. Jack van der Vorst, Algemeen Directeur Social Science Group, maakt deel uit van de stuurgroep NFP die de verdere implementatie van het NFP begeleidt.

Bron: WUR


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.