Drones ingezet bij project Nationale Proeftuin Precisielandbouw

Bio-melkveehouder Gerard Mul onderzoekt samen met 4D Precisie Natuurbeheer hoe hij innovatief natuurbeheer nog beter kan toepassen op zijn bedrijf in Warmond. Eind september kwamen alle Zuid-Hollandse coöperaties bij elkaar om hier meer over te horen en ervaringen uit te wisselen. 

Gerard Mul: "Omdat ik weinig kennis en ervaring heb met weidevogelbeheer maar wel het belang en plezier hier van in zie, heb ik mij in geschreven als deelnemer van NPPL."

Het project bij Gerard Mul is onderdeel van de Nationale Proeftuin Precisielandbouw, waar ook onderzoekers van de WUR bij betrokken zijn. Bekijk onderstaand filmpje voor een korte impressie, of ga voor meer informatie naar www.proeftuinprecisielandbouw.nl/beter-natuurbeheer-met-behulp-van-drone.

Voor meer informatie over de huidige én toekomstige mogelijkheden van de drones & software voor (agrarisch) natuurbeheer? van 4D Precisie Natuurbeheer: www.4d-precisienatuurbeheer.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.