Eikels verzamelen voor de biologische varkens

De herfst is in aantocht en sommige eikenbomen hebben de eerste eikels al weer laten vallen. Bij de biologische boerderij van Kleinlangevelsloo vormen de eikels een waardevolle bijvoeder voor de varkens. Daarom roept boer Rob alle kinderen weer op om eikels te gaan rapen, zodat deze dieren de winter door kunnen komen.

Voor elke kilo schone eikels krijgen de kinderen 15 eurocent. De eikels moeten wel schoon geraapt worden, dus zonder zand, bladeren, bierdoppen, hondenpoep en andere rommel, zodat de dieren er niet ziek van worden. "Dat je met het vullen van je tas vol eikels ook meteen lekker buiten in het bos bezig bent, is mooi meegenomen. Een leuke activiteit voor de herfstvakantie! En als je de eikels komt brengen, kun je meteen zelf de varkens zien.”

De varkens hebben buiten op het erf hun eigen plek. Ook kunnen de kinderen een kijkje nemen bij de koeien, kalfjes, geiten en kippen, aldus boer Rob.

De eikels kunnen worden ingeleverd bij de biologische boerderijwinkel van Kleinlangevelsloo, vanaf dinsdag 22 oktober t/m zaterdag 26 oktober, op dinsdag tot en met vrijdag van 9.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.  Daar worden de eikels gewogen en krijgen de kinderen meteen uitbetaald.

Voor meer informatie:
Boerderijwinkel Kleinlangevelsloo
Japiksweg 1, 8101 NL Raalte (net achter Restaurant het Buitenhuys) 
hallo@supermarktinhetbos.nl
www.supermarktinhetbos.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven