Deze oktober kunnen mensen kennismaken met bok. Jaarlijks worden tienduizenden geitenbokken geboren in Nederland, maar ze worden nooit gegeten. Brabantsche Worstenbroodjes en De Lekkere Man brengen daarom, alleen in oktober, een bokkenworstenbroodje op de markt met bok en bospaddenstoel.
De twee Bossche bedrijven slaan de handen ineen om Nederland enthousiast over de geitenbok te krijgen. De chef van De Lekkere Man, Jorn Verhoof, ontwikkelde het recept met het seizoen in zijn achterhoofd: “Het is een mooi toegankelijk, enorm smaakvol en ultiem herfstbroodje geworden”. De Lekkere Man zet zich door catering en productontwikkeling in om mannenvlees op de markt te brengen in Nederland. Naast geitenbok, werken ze ook met stieren en hanen. Ze werken samen met (biologische) boeren die op hun eigen erf hun mannen grootbrengen.
Ter ere van Goatober is deze samenwerking tussen Brabantsche Worstenbroodjes en De Lekkere Man ontstaan. Het bokkenworstenbroodje is alleen in oktober verkrijgbaar, op de Bossche markt en in de winkels van Brabantsche Worstenbroodjes, maar ook via keilekker.nl.
Bron: Bionext