Herbaria is een "bloeiend bedrijf"

Het Beierse ministerie van Milieu en Consumentenbescherming heeft in het kader van het "Blühpakt Bayern" (bloeipact Bayern) Herbaria als "bloeiend bedrijf" onderscheiden. 

Herbaria, producent van thee, kruiden en koffie in bio-kwaliteit, vierde onlangs nog haar 100-jarig bedrijfsjubileum. Naar aanleiding hiervan reikte Landrat Wolfgang Rzehak de onderscheiding "bloeiend bedrijf" aan directeur Erwin Winkler uit. Men ontving applaus van talrijke bezoekers die naar het jubileumfeest waren gekomen. Tijdens workshops en rondleidingen konden zij ervaren en zich ervan overtuigen hoe zeer Herbaria bloeit: tot de natuurgetrouw vormgegeven buiteninrichting hoort ook een eigen bijenhuis.

Bijzonder engagement voor de insecten- en soortenbescherming
Het Beierse ministerie reikt de onderscheiding "bloeiend bedrijf" uit in het kader van het bloeipact Bayern voor het bijzondere engagement van het bedrijf voor insecten- en soortenbescherming. Doel van het project is dat zoveel mogelijk marktspelers eraan deelnemen om nieuwe levensruimte voor bijen en andere insecten te creëren. Momenteel dragen negentien bedrijven de onderscheiding.

Bron: https://bio-markt.info/kurzmeldungen/herbaria-ist-bluehender-betrieb.html 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven