Zondag 13 oktober in Hannover

'Onverpakt' vormt het thema van vakbeurs BioNord

Meer dan 400 producenten van bio-levensmiddelen, natuurcosmetica en reformproducten presenteren op de vakbeurs BioNord in Hannover hun producten. Het discussiethema: onverpakt. 

De poorten van hal 4 op het terrein van het beursgebouw in Hannover openen zich om 9 uur voor de vakbezoekers. Van 10 tot 12 uur vindt er een beursrondleiding plaats met Barabara Otte-Kinast, landbouwminister van Niedersachsen. Zij wil zich op BioNord een beeld vormen van de florerende Duitse bio-branche. Om 12 uur start de podiumronde '12 uur 's middags' met het thema: "Hoe onverpakt is onverpakt?" De beurs eindigt om 17:30 uur.

Podium prominent gevuld
Verpakkingen, vooral uit plastic, vermijden - dat is voor de economie en consumenten een belangrijk thema. Maar hoe komen onverpakte producten in de handel? Wat kan er binnen de leveringsketen bespaard worden? Wat kunnen producenten en groothandelaren optimaliseren? Vertegenwoordigers uit de handel, productie en groothandel discussiëren over mogelijkheden en grenzen van verpakkingsminimalisering. 

Deelnemers: Michael Albert (Unverpackt e.V.),  Nicole Gärtner (Biovegan), Nina Schritt (Bio-Großhandel Kornkraft), Charlotte Ruck (Spielberger Mühle). Discussieleider: Detlef Harting (Harting + Tovar Kommunikation)

Over BioNord
BioNord is een aanbod- en communicatieplatform voor de Duitse biobranche. Ze richt zich uitsluitend op vakbezoekers, onder andere uit de natuurvoedings- en reformhandel, biosupermarkten, zelfstandige retailers, specialiteitenwinkels, gastronomie- en grootverbruikers. Exposanten zijn zowel de Duitse leveranciers van de biovakhandel uit de categorieën bio-levensmiddelen en natuurcosmetica, evenals de groothandel. Daar komen nog lokale aanbieders bij zoals bijvoorbeeld wijnbouwers, kaasfabrieken en imkers.

Met individuele en authentieke producten leveren deze bedrijven een bijdrage aan de veelzijdigheid en levendigheid van het kwalitatief hoogwaardige aanbod in de vakhandel. Op gemeenschappelijke oppervlaktes presenteren de teeltverenigingen uit de biologische landbouw (onder andere Bioland, Biokreis, Demeter en Naturland) zich met talrijke exposanten. Alles op het gebied van reformproducten wordt in het 'ReformWelt'-gedeelte gebundeld onder auspiciën van Reformhaus eG. Alle op BioNord gepresenteerde producten voldoen aan duidelijke criteria en certificeringseisen. Deze oriënteren zich aan de assortimentsrichtlijnen van de 'Bundesverband Naturkost Naturwaren BNN e.V.', die ook organisator van de bijeenkomst is.

Voor meer informatie: www.bionord.de

Bron: Bio-Markt.Info 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven