Minister Schouten neemt rapport 'Goed boeren kunnen boeren niet alleen' in ontvangst

Minister Schouten heeft op maandag 7 oktober het rapport 'Goed boeren kunnen boeren niet alleen' van de taskforce verdienvermogen ontvangen.

Voorzitter van de taskforce Hester Maij reikt het rapport uit minister Carola Schouten

Het rapport geeft drie belangrijke randvoorwaarden voor een verdienvermogen van de primaire sector in kringlooplandbouw. Voor voldoende verdienvermogen in kringlooplandbouw is het cruciaal, zo zegt het rapport, dat land- en tuinbouwers en andere ketenpartijen:

  • Voldoende inzicht hebben in hun eigen kringloopprestaties door meting en door onderlinge vergelijking daarvan. Dit inzicht is nodig om een nieuwe route in te zetten van continu sturen op verbetering richting door de overheid gestelde steeds ambitieuzere normen.
  • Voldoende ruimte hebben voor ondernemerschap om deze verbeteringen door te voeren.
  • Dat kunnen realiseren binnen een zo gelijk mogelijk speelveld met nietkringloopactiviteiten in binnen- en buitenland.

Deze randvoorwaarden zijn in lijn met de visie van de minister 'Landbouw, Natuur en Voedsel: Waardevol en verbonden'. De omslag naar kringlooplandbouw kan, volgens haar, niet worden behaald door steeds dezelfde producten te produceren en deze tegen steeds
lagere prijzen te verkopen. Er zijn verdienmodellen nodig waarbij boeren en andere partijen een eerlijke prijs krijgen voor goede, veilige producten die op een duurzame manier zijn geproduceerd.

Klik hier om het rapport te lezen

Bron: Rijksoverheid


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven