Strukton realiseert gescheiden productielijn voor biologisch veevoeder

De afdeling Industrie van Strukton Worksphere in Regio Noord-Oost heeft onlangs een nieuwe productielijn voor biologisch veevoeder opgeleverd in Meppel.

Van engineering tot ingebruikstelling
De Valk Wekerom klopte hiervoor aan bij Worksphere vanwege hun ervaring met procesomgevingen in de food & feed sector en hun kennis van het betreffende type installaties. Voor het project kregen zij de opdracht voor de gehele hardware engineering, de hardwarebesturing en de elektrotechnische en instrumentele installatie, met aansluitend de algehele ingebruikstelling.

Planningstechnische en logistieke uitdaging
Uitdaging was dat delen van de bestaande, reguliere productielijn werden gebruikt voor de nieuwe, biologische productielijn. Terwijl de nieuwe lijn werd opgebouwd moest de bestaande lijn echter zo goed als volledig blijven functioneren. Bovendien moest de productie van biologisch voer strikt gescheiden blijven van andere productieprocessen, terwijl beide productielijnen onder één dak kwamen te staan. Dit leverde dus een interessante planningstechnische en logistieke uitdaging op.

Sinds begin september kan De Valk Wekerom biologisch mengvoer uit eigen fabriek leveren aan pluimvee-, rundvee-, geiten- en varkenshouders tot in de wijde omtrek.

Klik hier voor meer informatie

Bron: LinkedIn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven