"Ik beschouw dit als een fijn duwtje in de rug"

De bio-inbreng in de Food100-lijst

Op vrijdag 4 oktober is de Food 100-lijst voor 2019 bekend gemaakt. Hieronder een tweetal reacties van game changers die op de lijst staan. Er staan verschillende bio-boeren en mensen uit de biologische sector op de lijst.

In de lijst 'tot en met 30' staan onder meer: Irene Prinsen-Bruins (vennoot bij Erf-1 en Agro-diëtist) en Welmoed Dieinum (biologisch dynamisch melkveehoudster bij Graasboerderij).

En in de lijst vanaf 30: Boy Griffioen (mede-eigenaar De Groene Griffioen), Jan Dirk van de Voort (Eigenaar en boer Remeker Kaas), Merle Koomans van den Dries (commercieel directeur Odin), Peter van de Voort (eigenaar De Groote Voort - Remeker), Samuel Levie (mede-oprichter en mede-eigenaar Food Cabinet en Brandt & Levie), Stefan Maerman (biologisch akkerbouwer), Teyler Padberg (mede-oprichter Farm Brothers) en Yuri & Desiree Blanken (eigenaren Drentse Aa Zuivel en Craft Dairy).

De reacties van twee van hen staan hieronder (bron: LinkedIn).

Merle Koomans van den Dries, (Commercieel Directeur van Odin): "Ik kon er vandaag bij de bekendmaking helaas niet bij zijn, maar vind het natuurlijk een ontzettende eer om als 'game changer' in de Food100 terecht te zijn gekomen. We werken er bij Odin foodcoop elke dag hard aan om, hoe klein of beperkt onze bijdrage misschien ook is, de voedselketen op een andere, duurzamere manier vorm te geven. Het is zeker niet altijd de makkelijkste weg en een kwestie van lange adem en blijven zoeken naar andere wegen als het soms even niet lukt. Maar als ik voor mezelf spreek zou ik geen andere weg willen nemen. En dan beschouw ik deze plek in de Food100 als een fijn duwtje in de rug."

Irene Prinsen-Bruins van Erf-1: "De grote uitdagingen voor ons op Erf-1 en Erf-32 lijken me voor iedereen duidelijk na afgelopen week. Fijn om deze aanmoedigingsprijs en erkenning als changemaker voor een beter voedselsysteem te mogen ontvangen."

Bekijk hier de volledige lijst. 

Bron: Linkedin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven