Warmonderhof Avondklas met 'De Wilde Slager': 16 oktober

"Wild is zo biologisch dat het niet eens biologisch genoemd mag worden"

Deze gepassioneerde wildliefhebber had een restaurant in Groningen en nam het leukste deel van zijn kokswerk mee toen hij stopte: wild bereiden. Rutgers slacht zelf, is soms nog kok èn geeft praktijkles slachten en uitbenen. Met 'De Wilde Slager' wil Rutgers wild toegankelijk maken voor iedereen. Hij vertelt erover in de Warmonderhof Avondklas van woensdag 16 oktober. Aanvang 20:00 uur. Reserveren niet nodig.

"Boeren doen weinig meer met wild van hun land. Terwijl wild zo biologisch is dat het niet eens biologisch genoemd mag worden", zegt Rutgers. "In mijn ideaalwereld gooien we dat vlees niet meer weg." Hij koopt zijn vlees van jagers die de wildstand beheren. Wat zijn de kansen voor boeren met wild op hun land? Wild ganzenvlees is minstens zo lekker als tamme koe. Kijk voor meer informatie op zijn website: www.dewildeslager.nl

Over Warmonderhof Avondklassen
De Warmonderhof Avondklassen zijn openbare avonden voor boeren, burgers en studenten, om elkaar scherp te houden bij ontwikkelingskansen in landbouw, zorg, voeding en ondernemerschap. Reserveren is niet nodig. Aan gasten van buiten Warmonderhof wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De Avondklassen worden mede mogelijk gemaakt door Stichting Warmonderhof en Aeres MBO Dronten Warmonderhof, het opleidingscollectief voor biodynamische landbouw. In de agenda op de website staan alle ingeplande avondklassen vermeld.

Over Warmonderhof
Warmonderhof is een vrijeschool mbo voor biodynamische landbouw. Een opleidingscollectief van Aeres MBO Dronten Warmonderhof en Stichting Warmonderhof. Op Warmonderhof gaan wonen, werken en leren hand in hand voor de opleiding van de boeren van de toekomst.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven