Bezoekersrecord voor BioSüd in Augsburg

Met 4.847 vakbezoekers bereikte de Duitse vakbeurs BioSüd een nieuw record. Ook het aantal exposanten steeg verder. De BioSüd werd op 29 september gehouden in Augsburg.

Ook de organisatoren waren tevreden: "BioSüd is voor de traditioneel sterke bio-branche in Zuid-Duitsland in de herfst einfach gesetzt", stelt Wolfram Müller vast. Naast de gevestigde leveranciers uit de bio-branche presenteerden zich talrijke jonge, nog onbekende bio-merken met een innovatief assortiment op de speciaal hiervoor ingerichte 'Machermarktplatz' (makersmarktplaats). Dit initiatief werd door zowel de exposanten alsook de bezoekers goed ontvangen.

Signalen afgeven
Precies 514 exposanten van bio-producten, natuur- en reformproducten presenteerden zich op de BioSüd. "Opvallend veel gesprekken tussen de marktdeelnemers draaiden dit jaar niet om producten en vermeldingen, maar om waarden en duidelijke oriëntatie", stelde BioMessen-organisator Matthias Deppe vast. "In de focus rukte weer dat wat ons als branche sinds de begindagen gezamenlijk draagt: de reputatie bio niet alleen te produceren en te verhandelen, maar ook in onze bedrijven te leven en daarmee signalen aan de maatschappij af te geven."

Promotieprijs
Op de BioSüd in Augsburg is ook de promotieprijs van de biomessen opnieuw toegekend. Dit keer ging hij naar de Oostenrijkse organische startup BioBalkan en de club Kultursaat.

Bron: Bio-Markt.Info

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven