Chris Dammers, biologische slager

‘Ik merk dat mensen steeds vaker bewust kiezen voor een goed stukje vlees van eerlijke herkomst"

Chris Dammers is al ruim 25 jaar slager en sinds vier jaar is hij actief als biologische slager op de markt. De meeste van zijn producten maakt hij in zijn eigen worstmakerij in Zutphen en die verhandelt hij op drie markten in Nederland: op donderdag staat hij in Scheveningen, op vrijdag in Den Bosch en op zaterdag is hij te vinden op de biologische Noordermarkt in Amsterdam.

©Involtum

Biologisch is goede tussenweg
Chris: "Ik merk dat mensen steeds vaker bewust kiezen voor een goed stukje vlees van een eerlijke herkomst. De grootste reden is het dier en zijn welzijn. Veel mensen willen af van die kiloknallercultuur en consumeren liever wat minder vlees dat van goede kwaliteit is. De groep die besluit vegetariër te worden, kan ik helaas niet meer bereiken, maar ik krijg het steeds drukker, dus het aantal mensen dat voor biologisch kiest, groeit. Biologisch vlees is gewoon een goede tussenweg: je weet dat de herkomst goed is en dat de dieren goed behandeld worden. Het nadeel is dat je er iets meer voor moet betalen. Dat is voor de een makkelijker dan voor de ander."

Hartstikke handig
Op de markt wordt traditioneel de stroom geleverd door een externe leverancier vanuit een bestaande stroomkast die op de markt staat. Chris: ‘Het nadeel daarvan is dat je een vast tarief betaalt. Niet helemaal fair, want de een gebruikt meer stroom dan de ander en ook zelf gebruik je de ene keer meer stroom dan de andere keer. Daarom was ik heel blij toen in Scheveningen de oplossing van Marktstroom aangeboden ging worden. Dat Marktstroom-punt zet je heel simpel zelf aan met een app op het moment dat je behoefte aan stroom hebt en je zet ‘m ook zelf weer uit op het moment dat je klaar bent. Op dat moment stopt de teller ook. Op de maandfactuur zie je precies wat je betalen moet. Dat dat bedrag lager is dan via de traditionele manier, daar ben ik natuurlijk erg blij om. Een ander moet misschien juist wat meer betalen omdat het stroomverbruik groter is. Maar hoe het ook is, je verbruik wordt heel inzichtelijk en dat is prettig. Je weet precies waar je aan toe bent. Inloggen, aanzetten, uitloggen, hartstikke handig. En elke maand een duidelijke factuur. Het werkt gewoon als een malle.’

Iemand aanwijzen als elektrochef
Een puntje van feedback heeft Chris ook: ‘Als er een hoofdlekschakelaar uit ligt, moet er een extern iemand komen om de schakelaar om te zetten. Dat kost tijd. Als je op de markt komt, wil je inpluggen en gaan. Het zou handig zijn als er bijvoorbeeld een ondernemer op de markt wordt aangewezen als een soort elektrochef die de kast los kan maken en de schakelaar om kan halen.’

Wachten op meer Marktstroom-punten
Al met al is Chris heel tevreden over Marktstroom: "In Den Bosch en Amsterdam werken ze nog met ondergrondse putten. Dat werkt ook, maar Marktstroom werkt gewoon fijner." Een mooie oproep aan marktmeesters en gemeenten.

Marktmeester of gemeentes die geïnteresseerd zijn in Marktstroom kunnen contact opnemen met Involtum via het contactformulier of via 085 – 201 2781.

Bron: Involtum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven