Europa is leider op de bio-markt

Volgens marktonderzoeker Mintel steeg de afgelopen 10 jaar het aantal nieuwe voedings- en drankproducten met een bio-etiket mondiaal van 6% naar 10%. 

Recent onderzoek toont aan dat Europa toonaangevend is wat betreft bio-voeding en drankinnovatie met bijna 20% van alle voedings- en drankproducten die met een bio-claim geïntroduceerd werden. De afgelopen 10 jaar schoot het aantal nieuwe producten van 9% naar 17%. De huidige leiders in deze regio zijn Frankrijk, Duitsland en Spanje. 

Millennials en generatie Z nemen waarschijnlijk de meeste bio-voeding en drank af onder consumenten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Polen. Italiaanse millennials nemen waarschijnlijk het meest van deze producten af, gevolgd door hun Duitse evenknieën. In Polen is generatie Z het meest geïnteresseerd, met 83% die beweert dergelijke producten af te nemen in vergelijking met 80% van de millennials. 

Noord-Amerika zag ook een behoorlijke stijging van het aantal bio-voedsel- en drankproducten die stegen van 9% in 2009 naar 15% in 2019. Daarnaast is de beschikbaarheid van bio-producten in Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten ook behoorlijk gestegen, maar minder dan 1 op de 20 voedings- en drankproducten die tussen augustus 2018 en juli 2019 geïntroduceerd werden, dragen in elk van deze regio's een bio-etiket. 

Producten kiezen
Wanneer het aankomt op het kiezen van producten nemen de meeste mensen aan dat bio altijd het best is, maar de EWG (Environmental Working Group) beweert dat sommige conventioneel geteelde groenten en fruit net zo veilig zijn. Elk jaar brengt de EWG een Gids over Gewasbeschermingsmiddelen in Producten uit met de categorieën 'Vies' en 'Schoon'. De Schone 15 is een lijst van 15 soorten groenten en fruit met de minste residu's van gewasbeschermingsmiddelen en de Vieze 12 is een lijst van 12 soorten groenten en fruit die de meeste residu's bevatten. 

Enkele items uit de schone lijst zijn avocado's, suikermaïs, ananas, diepgevroren erwten en uien. In de vieze lijst staan aardbeien, spinazie, kool, nectarines en appelen. 

Bron: foodinstitute.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven