Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: een bio-rondje over de Vakbeurs Foodspecialiteiten

Tholen - Het bio-gehalte op de Vakbeurs Foodspecialiteiten was ook dit jaar vrij hoog. De beurs in Expo Houten vond net als vorig jaar plaats op maandag en dinsdag (30 september en 1 oktober). Het was de 30ste editie van de vakbeurs voor foodprofessionals. Biojournaal struinde de beursvloer af op zoek naar biologische producten. Het resultaat hiervan is te zien in deze uitgebreide fotoreportage.

Opvallend zijn de diverse alternatieven voor alcoholische dranken die gepresenteerd werden (uiteraard allemaal biologisch). In de fotoreportage zijn terug te vinden: limonade met extra vruchtvlees en een hip uiterlijk, biologische alcoholvrije wijn, een vruchtendrank die je kunt verwarmen (ter vervanging van Gluhwein) en een geconcentreerde biologische gemberdrank zonder alcohol.

Diverse bedrijven grepen de kans om nieuwe producten aan het publiek te presenteren. Denk hierbij aan alcoholvrije biologische wijnen, biologische gatenkaas met zeesla, jams en een quiche met drie verschillende soorten kaas.

Bron van nieuws: Sonneclaer gaat zijn huisstijl vernieuwen en de ijsmakerij zal binnen afzienbare tijd verhuizen naar boerderij Boterhuys in Warmond (die wordt sinds juni gerund door Gerard Mul) en de crowdfundingsactie van Van de Oorsprong is meer dan geslaagd.

De meeste exposanten waarbij in het aanbod niet de focus op biologisch ligt, gaven aan dat ze bio-producten in het assortiment hebben omdat de klant hiernaar vraagt. Het overgrote merendeel lijkt in ieder geval overtuigd van het potentieel van biologisch met het oog op de toekomst.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.vakbeurs-foodspecialiteiten.nl