Op het eeuwenoude Leersumse landgoed, Landgoed Zuylestein, wordt een nieuw restaurant geopend: 'Nassau Zuylestein'. Tijdens een serie moestuindiners kan het publiek al kennismaken met de smaken hiervan. Terwijl de laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing, leeft de Spaanse chef Carlos Casero zich al uit met de verse ingrediënten uit de historische moestuin om zo te komen tot de eerste menukaart.
Chef Casero ontwikkelde zich in Madrid en later in Rome tot een kok, die alles zelf maakt en kookt met respect voor de ingrediënten. Bij ‘Nassau Zuylestein’ combineert hij de Italiaanse keuken met Spaanse invloeden. Hij gebruikt daarvoor op het landgoed geteelde groenten, fruit, bloemen en granen en natuurlijk het vlees van de eigen bosvarkens. Dat alles een biologische oorsprong heeft, spreekt eigenlijk voor zich op deze locatie. Het restaurant betrekt een klein deel van de producten van gevestigde namen in de biologische horeca. Zo komen de ambachtelijke taarten van 'De Veldkeuken' op Amelisweerd en de broden van ‘Bakkerij Vroeg’ in Bunnik.
Bron: Nieuwsblad De Kaap.nl