Organto hervat bioblauwebessenafzet op verschillende Europese markten

Organto Foods, leverancier van biologische en conventionele groenten en fruit, maakt bekend had ze weer begonnen zijn met de afzet van bio-blauwe bessen op verschillende Europese markten. 

Bio-blauwe bessen zijn Organto's meest afgezette product van 2018 en vormen het eerste bio-zachtfruit van het bedrijf. Dit is een belangrijke stap in de uitbreiding van Organto's jaarronde aanbod van bio-groenten en fruit. Organto ziet een sterke vraag naar bio-blauwe bessen op de Europese markten. 

Aanbod van de huidige Argentijnse producten wordt de eerste week van oktober verwacht en zal doorlopen tot eind 2019. Organto blijft een jaarrond bio-blauwe bessenprogramma ontwikkelen, dat zodra het volledig operationeel is, aanbod zal leveren van strategische telers zoals Argentinië, Mexico en Peru. 

Rients van der Wal, van Organto Europe: "We zijn blij de afzet van bio-blauwe bessen te hervatten. Het is een belangrijk product binnen ons bio-AGF portfolio. De toevoeging van bio-zachtfruit, waaronder bio-blauwe bessen, loopt in pas met de vernieuwingen die we vorig jaar bekend maakten. We richten ons op toenemende inkomstenstromen die verder gaan dan bio-groenten, we verdiepen onze aanbodrelaties en reorganiseren onze kostenbasis. We hebben vooruitgang geboekt op al deze strategieën."

Met het begin van het huidige blauwe bessenseizoen krijgt de Argentijnse leverancier van bio-blauwe bessen een strategisch eigenaarsbelang in Organto via het ontvangen van 885.000 gewone aandelen van Organto ter voldoening van € 35.435 aan schuld uit het blauwe bessenaanbod in 2018. De veronderstelde uitgifteprijs voor de gewone aandelen voor deze schuld is € 0,055/aandeel, gebaseerd op de huidige wisselkoersen. "We zijn enthousiast over zo'n groot leverancier als de nieuwe aandeelhouder, wat Organto continue toegang geeft tot een winstgevend product." De aandelen worden uitgegeven bij aanname van de TSX Venture Exchange en worden in 4 delen uitgegeven in periodes van 4,6,8, en 10 maanden na de datum van uitgifte.

Voor meer informatie: 
Organto Foods
Tel: +1 604 634 0970
Email: info@organto.com 
www.organto.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven