Pukka Herbs roept klimaat- en biodiversiteit-noodtoestand uit

Het ethisch verantwoorde theebedrijf Pukka Herbs is een van de eerste Britse bedrijven dat een klimaat- en biodiversiteit-noodtoestand heeft uitgeroepen en dat zich in 2019 richt op het verminderen van z'n totale koolstofuitstoot. 

Pukka verklaart dat ze door een klimaat- en biodiversiteit-noodtoestand uit te roepen moeten omdenken rond de klimaatcrisis, wat o.a. inhoudt dat ze zich een op wetenschap gebaseerd koolstof reductie-doel stellen. Pukka had het ambitieuze doel om in 2030 op 0% koolstofuitstoot te zitten op basis van het Science Based Target initiatief (SBTi) van vorig jaar. 

Het bedrijf was het eerste Britse bedrijf van deze grootte dat zich in 2018 een doel stelde volgens het Science Based Target. Na een 'ontnuchterend onderzoek naar de staat van de gezondheid van de planeet' besloot het bedrijf om zich te richten op het verminderen van uitstoot tijdens de weg van 'gewas naar mok'.

Om aan z'n koolstofneutrale commitment te voldoen, zijn er een aantal anderen doelen die het bedrijf zich stelt, waaronder: 

  • Het in januari 2020 afronden van een handboek met details en een tijdslijn over het halen van het Science Based Target.
  • Naast het inslaan van 100% biologische kruiden, zoeken naar andere manieren om de crisis in de biodiversiteit aan te pakken.
  • Het meenemen van de impact van koolstof en biodiversiteit in een nieuwe productontwikkelingsformule.

Pukka Herbs werd in 2001 opgericht met het doel om de gezondheid van mens, plant en planeet te bevorderen. In 2016 -na de laatste VN conferentie over klimaatverandering- begon het bedrijf z'n koolstofuitstoot-impact van gewas tot mok in kaart te brengen om te bekijken waar ze het meeste impact hadden. Hierdoor kon het bedrijf zich een op wetenschap gebaseerd koolstof-reductie-doel stellen. 

Tim Westwell, medeoprichter van Pukka Herbs: "Toen mijn zakenpartner, Seb, en ik 18 jaar geleden Pukka oprichtten, was de wetenschap al duidelijk over het feit dat bedrijven op een betere manier moesten gaan werken het milieu en de maatschappij. Op die waarden is Pukka gebouwd: biologische landbouw, fairtrade en verandering via handel.

Door een klimaat- en biodiversiteit-noodtoestand uit te roepen, vertellen we de waarheid over de realiteit van de ramp rond de klimaatsverandering en dragen we betekenisvol bij aan het stoppen van deze ineenstorting door radicaal actie te ondernemen en onze koolstofuitstoot zo snel mogelijk te reduceren. We erkennen dat er een fundamentele verandering nodig is door op wetenschappelijke, mondiale waarschuwingen te reageren en anderen op te roepen met ons mee te doen om het leven op Aarde te beschermen.

We blijven bezig met programma's die het antwoord van Pukka op de klimaat- en biodiversiteit-noodtoestand ondersteunen, waaronder vernieuwing van landbouwmethodes, gebruik maken van lokale bronnen en herbruikbare energie, een vegetarisch bedrijf zijn en het jaarlijks doneren van 1% van onze opbrengst aan milieudoelen."

Pukka's koolstof reductie was een van de vele stappen die in 2018 door BCorp erkend werden en waardoor Pukka onlangs de prijs 'Changemaker for the World' kreeg. Als BCorp gecertificeerd is Pukka druk bezig om op de meest ethisch verantwoorde en duurzame manier in z'n missie te slagen. In 2018 lag de prestatie van Pukka op dit gebied ver boven het gemiddelde. 

De verklaring komt op een cruciaal moment wat acties rond het klimaat betreft met de Global Climate Strike, de VN internationale Vredesdag en de VN klimaattop. 

Het personeel van Pukka Herbs heeft meegedaan met de mondiale staking voor het klimaat om z'n bijdrage aan de gezondheid van mens, plant en planeet kracht bij te zetten en om jonge mensen te steunen die regeringen om actie vragen. Ook willen ze hiermee hun belofte om bij te dragen aan een daadwerkelijke actie tegen de klimaatcrisis aantonen. 

Bron: www.naturalproductsglobal.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven