Marjolein Moeijes van The Pollinators:

"Alle Rotterdammers mogen een geveltuintje aanleggen met biologische bloemen"

Marjolein Moeijes is zzp’er en houdt zich veel bezig met biodiversiteit. Ze werkt voor ‘The Pollinators’, staat in de ‘Duurzame Jonge 100‘ lijst van 2019 én stond op de kieslijst van de Partij voor de Dieren bij de laatste Gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. 

"The Pollinators willen zo veel mogelijk mensen op de been brengen om zich in te zetten voor bijen en andere bestuivers. Wij proberen dat zo aantrekkelijk mogelijk te maken. En vooral laagdrempelig – dat iedereen zich bezig gaat houden met bijen en de juiste plantjes gaat planten. Het liefst alles biologisch: giftige stoffen zijn gevaarlijk voor bijtjes."

"Alle Rotterdammers mogen een geveltuintje aanleggen. Als iedereen dat nou zou doen, met biologische bloemen waar insecten wat aan hebben, dan zou je groenstroken door Rotterdam krijgen die de biodiversiteit van de stad alleen maar verrijken. Wat mij betreft hoeven er ook geen nieuwe woningen bijgebouwd worden – tenzij ze helemaal duurzaam zijn. Mensen moeten minder aan zichzelf denken en meer aan de andere stadsbewoners: de planten en dieren."

Klik hier om verder te lezen

Bron: in de buurt Rotterdam


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven