40-jarig jubileum: Bio-dynamische boerderij viert feest op 20 en 21 september

Op 20 en 21 september viert bio-dynamische boerderij De Wassende Maan haar  veertigjarige bestaan. In veertig jaar tijd is het pioniersproject van Kristien De Witte uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met tientallen medewerkers. “Vooral onze biobox doet het uitstekend, want onze producten komen al bij meer dan 1.000 gezinnen uit de ruime regio op tafel”, zegt coördinator Jan Vanhuysse. 

In 1979 werd De Wassende Maan opgericht door bio-pionier Kristien de Witte. Veertig jaar later is de bio-boerderij in de Beekstraat in deelgemeente Astene nog steeds een bloeiend bedrijf met zo’n 20 hectare aan gronden in de regio rond Deinze en Zulte.

“De wortels van boerderij De Wassende Maan stammen uit de pionierstijd van eind jaren zeventig”, vertelt communicatieverantwoordelijke Karen Verschueren. “Kristien De Witte en andere pionierende bioboeren uit die tijd hadden één belangrijk ding gemeen: geen van hen had een landbouwachtergrond, maar uit onvrede met de gangbare praktijken in de landbouw beslisten ze dan maar om het zelf en beter te doen. De allereerste bio-boerderijen werden geboren en De Wassende Maan in Astene was de eerste in Oost-Vlaanderen.

Klik hier voor meer informatie over het feest

Klik hier om verder te lezen

Bron: HLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven